| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Akseli Ruohola selätti Ponsan

Keskimatkan Suomenmestari, Akseli Ruohola

Helteisessä säässä Kangasalan Ponsassa käyty SM-keskimatka päättyi Tampereen Pyrinnön Saila Kinnin ja Paimion Rastin Fredric Portinin voittoon. Karsinta ja finaali samana päivänä on raskas paketti, kun tarjolla oli vielä melkoisia korkeuseroja. Maasto oli vaativa, se tiedettiin etukäteen, mutta virheitä tuli yllättävän paljon ja lähes kaikille.

Nuorten maajoukkueeseenkin kuluva MS Parman Akseli Ruohola nappasi H20-sarjan Suomen mestaruuden. Kärkeen hän nousi vasta parilla viimeisellä rastilla Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläisen jäätyä 13 sekunnin päähän ja myös kaksi seuraavaa sija menivät HS:lle

Tampereen seudun selvästi paras ja vaativin Ponsan maasto oli uusintakartoitettu kansainvälisen tyylin mukaan. Yleistys teki kartasta luettavamman, mutta saman tien se aiheutti ongelmia monille tyyliin tottumattomille suunnistajille varsinkin karsinnassa.

− Karsinnassa tuli paljon hapuilua ja sen jälkeen päätin, että vedän finaalin täysin suunnistuksen ehdoilla. Sainkin virheet melkein kokonaan pois, ehkä yhteensä noin 45 sekuntia menetin niissä. Jalka ei kauhean hyvin jaksanut nousta finaalissa, mutta tyytyväinen täytyy olla suunnistukseeni. Maasto oli jälleen herkullinen, Ruohola totesi.

SM-plaketeille ylsivät samassa sarjassa Aaro Julkunen ja Eero Heinonen. Plaketin saavuttivat myös Aleksi Karttila ja Anni Valtonen.

Miesten pääsarjassa niin Arto Talvinen kuin Sami Hämäläinenkin sortuivat virheisiin. Talvinen oli kolmastoista ja Hämäläinen 21:s.

− Fyysisesti oli tosi vaikeata ja taidollisesti ihan yhtä vaikeata, pieniä virheitä tuli jatkuvalla syötöllä. Eikä helpottanut vaikka Timo Sild otti kiinni. Virheitä tuli myös sen jälkeen, manasi Talvinen.

Hämäläinen taas totesi olleensa väsynyt liiasta kilpailemisesta. Alavireistä on ollut Tiomilasta lähtien, eikä tämä päivä tehnyt poikkeusta. Vielä kun karsinnassa tein alussa isohkon virheen, niin paukut taisivat tulla käytettyä sen paikkaamiseen. Onneksi finaalipaikka aukesi. Kisatauko tulee nyt tarpeeseen, Hämäläinen totesi.

Naisissa suurimmat odotukset kohdistuivat Tiia Miettiseen, kun Tuulia Viberg ja Maija Sianoja molemmat unohtivat ilmoittautumisen  ja saivat näin keskittyä palautteluun ja  harjoitteluun. Hän jäi kuitenkin niukasti karsintaan, mutta oli sitten B-finaalissa ylivoimainen. Ainoana A-finaaliin päässyt Katja Mjösund oli 26:s.

− En meinannut päästä lainkaan siihen uuteen pelkistettyyn karttaan kiinni ja rasteille 2-5 tuli kaikille isompi tai pienempi virhe, joka oli sitten liikaa. B-finaalissa tiesin miten siellä kuuluu suunnistaa niin meni paremmin, Miettinen kertoi.