| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

2 hopeaa ja 4 plakettia SM-yöstä

Tuulia Viberg maaliviitoituksella SM-yössä. Kuva Pentti Kakkinen.

Topias Muukkonen jatkoi mitaliketjuaan SM-hopealla sarjassa H15. Alkumatkasta parin minuutin virhe hidasti menoa. Myös Kakkosijaa koko kisan hallussaan pitänyt Sanna Paukkunen sarjassa D40 lisäsi mitaliketjuunsa SM-hopean.

Yösuunnistuksen mitalit ratkottiin legendaarisen vuoden 2000 Jukolan Viestin näyttämöltä Liperin Pärnavaarassa lauantaina. Maasto tarjosi sopivasti kaikenlaista; perinteistä karkeapiirteitä ja paikoin pienipiirteistä supikkoa, reiluja korkeuseroja harjujen reunoilla ja varsin runsaasti tiheää metsää maustettuna avo- ja harvennushakkuilla

Monilla rastiväleillä oli tarjolla erilaisia tie-, kärrypolku- ja polkuvaihtoehtoja suorempaa menemisen vastapainoksi. Peitteisillä alueilla rastinottoon sai tosissaan keskittyä. Kisan aikana muodostui helposti kaksikkoja ja kolmikkoja, jotka saattoivat pysyä pitkäänkin yhdessä sopivan veturin kera.

Perjantain miesten karsinta  lupaili enemmän, mitä finaali lopulta antoi. Karsinnan kakkonen Topi Penttinen hukkasi itsensä totaalisesti väärään mäkeen kymppirastia etsiskellessä ja mies suuntasikin rastin lopulta löydettyään polkuja ja teitä pitkin kisakeskukseen.

H18-sarjan plakettipojat ! Kuva Jere Alén

Akseli Ruoholan vuoden takainen Suomen mestaruus nosti nytkin odotukset korkealle, vaikkei karsinta ihan putkeen mennytkään. Vanhat meriitit eivät paljoa painaneet, kun homma alkoi tökkiä heti kakkosrastilla.

Aivan karmea suoritus. Ykköselle tiekierto oli hyvä pelinavaus, mutta heti kakkosella alkoi ongelmat. Yhtäkkiä päätin, että olen tullut jo rastin ohi, vaikka olisi pitänyt vielä jatkaa. Sen jälkeen rauhoitin tietoisesti ja seuraavat rastit sujui ihan hyvin. Kutoselle leivoin ekan kunnon virheen ja siitä alkoi tuskien taival.

– Pian meni kompassi rikki kaatuessani ja jouduin kaivamaan varavehkeen perstaskusta. Hajontalenkeillä ja sen jälkeen tuli vielä pari kunnon virhettä. Lopussa ei jaksanut enää rutistaa. Varmistelin liikaa polkuja pitkin, enkä saanut alussa riittävää itseluottamusta tekemiseeni. Muutenkin oli kyllä hankaluuksia hahmottaa käyrämuotoja kaiken vihreän ja pystyvihreän alta. Harmittaa tulla Joensuuhun asti näyttämään näin huonoa tekemistä, sijalle viistoista jäänyt Ruohola tuskaili.

Naisissa Tuulia Viberg ylsi sijalle kaksitoista. – Kun heti ykköselle tulee 3,5 minuutin virhe, pakettia ei ole helppo saada kasaan.  Olisi pitänyt vääntää tarkempi suunta polulta ennen kuin menin metsään. Muuten ihan ok. Kun sijalta 34 lähtee nousemaan, niin loppu tuli kuitenkin kohtuullisen hyvinTuulia totesi.

 

H18-sarjassa MS Parman Aleksi Karttila, Samuli Rouku ja Wille Laitamäki olivat peräkkäisillä sijoituksilla ja SM-plaketetilla. Myös Tessa Salmia 18-tytöissä ylsi plaketille oltuaan kuudes.

D16-sarjan Elisa Pirilä oli puolimatkaan saakka viiden joukossa, mutta taipui loppua kohti jääden niukasti plakettien ulkopuolelle sijalle 11.