| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

1995 Jukolan uudelleen juoksuista ei puuttunut dramatiikkaa

Joukkue valmistautui huolellisesti tulevaan yöhön!

Kokonaisuudessaan kiva tapahtuma. Mikko Reitti kumppaneineen oli onnistunut rakentamaan paikan päälle ja kotikatsomoihin aitoa suunnistusjuhlan tunnelmaa. Vaikka yleisö puuttuikin niin paikan päällä kannustamassa olleille 30 taustahenkilölle oli tarjolla oma kisakuulutus, oli mm. Suunnistajan kauppa. Oli aikaa keskustella muiden valmentajien kanssa. Kiitokset järjestäjille viestitti kahden yön huoltohommista ja valvomisista toipuva manageri Samuli Salmenoja.

MS Parman suoritukset olivat pääsääntöisesti hyvin positiivisia. Aaro Julkuselle kasautui ainoa heikko hetki 10-12 rastien välille. Siinä virheitä tuli reilut 10 minuuttia, mikä söi nyt mitalisijan, manageri Samuli Salmenoja totesi.

Kauden jatkuminen päätavoitteiden osalta odottaa lopullisia päätöksiä. Tiomilan siirto syksymmälle ja 25Manna odottavat vielä ratkaisuja heinäkuun aikana.. Niihin on joka tapauksessa valmistauduttu mm. majoitusvarauksilla.

Jukola- ja Tiomila-leirille edustusryhmä menee  Rovaniemen seudulle ja osallistuu sen jälkeen Ylläksellä Lappland O Week-tapahtumaan heinä- elokuun vaihteessa.

Kohta on startti! Topi Penttinen joukon keskellä!

GILLERBERGETISSÄ TAPAHTUI

Eteläisen Suomen parhaaksi mainostettu Gillerbergetin maasto näytti parhaat puolensa 1995 Kerava-Sipoon Jukolan uudelleen juoksuissa. Tampereen Pyrintö voitti lopulta molemmat viestit, joissa riitti melkoista draamaa. MS Parma oli Jukola-uusinnassa neljäs.

Jo päivällä suunnistetussa Venlojen viestissä sattui ja tapahtui. Porin Rastikarhujen 11 minuutin johto suli ankkuriosuudella Elli Peltomäen megapummeihin ja 17 minuuttia kärjen takaa lähtenyt Pyrintö nousi niukkaan voittoon ennen Lynxiä MM-mitalisti Venla Harjun ansiosta.

Miesten viestissä pääjoukko pysyi kaksi pitkää osuutta tiiviissä paketissa tilanteiden toki vaihdellessa hajontojen myötä. Kolmannella osuudella pakka alkoi hajota pienempiin porukoihin. Jatkossa joukkueiden oli panostettava enemmän yksinäiseen menoon. Joillekin se oli edessä, kun ensin osui väärälle hajonnalle.

Arto Talviselle tuttua puuhaa pitkän yön jälkeen. TV-haastattelu.

Pyrintö karkasi muilta jo neljännellä osuudella ja pystyi säilyttämään asemansa maaliin saakka. Heikosti aloittanut nuorekas Helsingin Suunnistajat oli 5. osuuden jälkeen vielä 25 minuuttia kärjen takana, mutta Tuomas Heikkilän ja Olli Ojanahon  huippusuorituksilla marginaali hupeni lopulta 1,5 minuuttiin ja joukkue tuli toiseksi. Ojanaho oli yli 8 minuuttia muita ankkureita nopeampi.

MS Parma pysyi kaksi osuutta Topi Penttisen ja Eero Heinosen juoksuilla helposti kärkiporukassa. Pitkällä yöllä Arto Talvinen tyytyi pitkään oman letkansa vauhtiin, mikä kovakuntoiselle miehelle oli varsin leppoisaa.

Takaa tullut kaksikko ohitti letkan omalla reitinvalinnallaan  ja eteni kolmen minuutin karkumatkalle. Parilla viimeisellä kilometrillä Talvisen vauhdin lisäys pudotti muut kyydistä ja vaihtoon mies kiirehti kolmantena.

Uransa jo 1995 Jukolassa aloittaneet Petri Paukkunen ja Juha Peltola taituroivat osuutensa odotetusti hyvin. 25 vuoden jälkeen vauhtiakin löytyi edelleen kohtuullisesti. Paukkunen hallitsi viestisuunnistuksen ja oli osuudellaan nyt 24 minuuttia nopeampi 1995-aikaansa. Mies rynni vaihtoon kakkospaikalla.

Peltola teki osuudellaan omia ratkaisuja sai puolestaan nyt todeta, että nuorena miehenä matka oli taittunut 10 minuuttia nopeammin, 1995 osuutensa kolmanneksi nopeimpana.

Aaro Julkunen 6. osuudella eteni kymppirastille saakka kärjen vauhtia. Juoksu kulki tänään todella hyvin ja kympille saakka suunnistuskin sujui. Hyvän olon tunne ehkä sitten  vaikutti, että keskittyminen herpaantui.  En pysynyt pitkällä välillä kiinni kartassa omalla reitinvalinnallani. Siinä tuli kilometrin metrin verran ylimääräistä matkaa, Julkunen harmitteli. Kun vielä pari seuraavaa rastia meni heikommin joukkue vaihtoi kuudentena.

Ankkuri Aaro Ruoholan osuus oli 14 kilometriä raskaassa runsaasti korkeuseroja sisältäneessä maastossa. Virheet olivat vähissä ja Aaro taisteli itsensä maaliin pari sijaa nostaen neljäntenä.