| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehille SM-kulta, 15-vuotiaille hopea ja pronssi.

MS Parman joukkue korkeimmalla pallilla! ANU

Jos sää oli lauantaina kostea ja keli hitaan sohjoinen, niin sunnuntain viestissä oli tilanne täysin muuttunut. Yöllinen pakkanen oli tehnyt urista jäiset ja rapeat, mikä teki suunnistuksta tosi haastavaa, kun vauhti oli kova ja urahaarat suorastaan vilisivät silmissä.

Mikä hienointa, MS Parma sai juhlia mestaruutta Imatralla sunnuntaina. Miesten viestissä Wille Laitamäki ja Henrik Väisänen päästivät Niklas Ekströmin ankkuriosuudelle kaksi ja puoli minuuttia kärjen perään kolmantena.

Kovassa kunnossa oleva Nikke nappasi Suunta Jyväskylän ja Kymin Suunnistajat kiinni jo osuuden alkupuolella, eikä kilpakumppaneista löytynyt vastusta viimeisillä kilometreillä. Voittomarginaaliksi kehkeytyi lopulta kaksi minuuttia. Nikke oli neljä minuuttia nopeampi kuin toiseksi nopen ankkuri.

‒ Kiva oli olla takaisin kisapaikalla, syksystä saakka olen panostanut opiskeluun. Aika vähillä kilometreillä tuli tänään startattua, mutta hyvin tasaisen suorituksen tein. Oman kunnon tietäen suunnistin taidollisesti hyvin ja yritin fyysisesti vetää niin ahtaalla kuin pystyin, Wille kertasi avausosuuttaan.

15-poikien joukkue oli hopealla.

Toisella osuudella Väisänen onnistui saamaan edellä lähteneitä kiinni ja siitä tuli hyvä fiilis. Tiheässä urastossa piti suunnistaa huolella ja siinä Väisänen onnistui.

– Lähdin kovaa liikkeelle, kun takaa-ajettavaa oli paljon. Onneksi suunnistus sujui hyvin ylikovasta vauhdista huolimatta. Olin luottavainen omaan vauhtiin, mutta kilpakumppaneiden suorittamisesta ei voi koskaan olla varma.

– Sain Tuomaksen selän näkyviin jo alle 10 minuutin hiihdon jälkeen. Sen jälken Tuomas teki pienen virheen ja pääsin edelle. Lisäsin vauhtia ja menin sujuvasti omalle hajonnalle. Koko joukkue teki tänään hyvää työtä, kun kukaan ei tehnyt virheitä, Nikke totesi.

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin finaalikierros käydään ensi viikonloppuna Virossa. Ekström on suunnannut katseensa jo sinne.

– Vire on tällä hetkellä todella hyvä, joten tavoitteena on lähteä haastamaan kovia norjalaisia. Yritetään jatkaa samalla linjalla kuin Ramsaun MM-kisoissa, kaksi pronssia ottanut Ekström mietti.

Sairastumiset estivät D20-joukkueen osallistumisen. MS Parma on tehnyt Angelniemen Ankkurin ja Turun Suunnistajien kanssa nuorisosopimuksen hiihtosuunnistuksessa helpottamaan joukkueiden kokoamista SM-viesteihin. Tämä mahdollistaa alle 20 vuotiaiden nuorten hiihtosuunnistavan MS Parman viestijoukkueissa.

15-vuotiaissa pojissa kaksi Turun Sunnistajien poikaa, Iiro Lähteenmäki ja Daniel Stenholm yhdessä MS Parman Lassi Ekström muodostivat MS Parman nimissä joukkueen, joka otti hopeaa. Tytöissä TuS:in tytöt Martta Korte, Helmina Anttonen ja Ella Tetri MS Parman joukkueena saivat pronssia.