| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mitaleita am-pitkiltä

Niklas Ekströmille hopeaa am-pitkiltä.

Varsinais-Suomen alueen pitkän matkan suunnistusmestaruusmitallit ratkottiin samassa tapahtumassa satakunnan kanssa  Loimaan Majanojalla lauantaina.

Osanottajamäärä jäi vähäiseksi, vaikka samassa yhteydessä ratkottiin myös satakunnan mestaruusmitalit. Samanaikaiset Suunnistusliiga, Viestiliiga ja lapissa käynnistynyt viikon mittainen suurtapahtuman Lapland O-Weeekin lähes 1100 suunnistajaa kuorivat kerman päältä.

Ratamestari Matti Ylitalo tarjosi vaihtelevien suunnistustehtävien ratkomista useammalla eri suunnistustekniikalla. Rytmikkäillä radoilla oli reitinvalintaa, tarkkaa rastinottoa suunnassa kulkuakaan unohtamatta.

Erikoisuutena oli satojen hehtaarien linnustonsuojelualueen keskellä oleva kallioinen erämaa Leppisaari, jossa ei näy ihmisen käden jälki. – Suojelualueella on lupa suunnistaa yhtenä päivänä vuodessa, lintujen pesimäajan ulkopuolella. Siellä kaikki rastipukit ovat normaalisti sprintissä käytettäviä irtopukkeja, koska mitään ”kiinteitä rakenteita” ei
saada tehdä. Osa niistä siirretään sunnuntain viestiin, vaikka ollaankin suojelualueen ulkopuolella, Ylitalo kertoi.

Jotta saareen pääsee, pitää ainakin käväistä suolla. Ylipääsemättömiksi merkittyihin
lämpäreisiin ei pidä eksyä. Myös keltainen avosuo voi ollapehmeää, jos sattuu kovin märkä heinäkuu. Valkoiset kaistaleet ovat käyttökelpoisia aina. Käyttäkää järkeä, Ylitalo ohjeisti.

Miehissä kamppailu mitalleista oli tiukka. Turun Suunnistajien Justus Vuori onnistui loppurasteilla kilpakumppaneitaan paremmin javoitti. Neljä seuraavaa sijaa menivät MS Parman Niklas Ekströmille, Topi Penttiselle ja Aaro Julkuselle. Kolme kärkimiestä mahtuivat 50 sekunnin sisälle 10,3 kilometrin matkalla.

Julkunen johti kisaa reilusti yli puolen välin, mutta sitten alkoi tulla pieniä ongelmia, kunnes toiseksi viimeinen rasti pysyi kuusi minuuttia kadoksissa ja mies putosi neljänneksi.

Ekström selvisi radasta vähäisin virhein. Toka viimeisen puolisen minuuttia oli kuitenkin liikaa, kun hopea irtosi 35 sekunnin tappiolla.

Topi Penttinen oli kärjessä rasteilla 13-15. Sitten minuutti hukkui kuudennellatoista ja toiseksi viimeisellä vielä puoli minuuttia, mikä riitti pronssille 50 sekuntia piikistä.

Aluemestareiksi leivottiin MS ParmanEija Koskivaara (D50), Lauri Aalto (H16), Venla Lehtonen (D16) ja Laura Lamppu (D13). Tiina Lamppu otti hopeaa.