| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

10MILA VIIKONVAIHTEESSA (päivitetty)

Tältä näyttänee lauantai-iltapäivällä kilpailukeskuksen lähtöalueella. Kuva vuodelta 2016.

MS Parma lähtee hakemaan menestystä kaikilla rintamilla ensi viikonvaihteessa juostavassa 10Milassa. Naisilla ja nuorilla on vahvat joukkueet. Myös miehillä on saumat varsin korkealle, mutta  mihin riittää nuorten miesten vauhti aamuhämärissä maajoukkuesuunnistajien puristuksessa.

10Mila-viesti järjestetään  Nynäshamnissa n. 100 kilometriäTukholmasta etelään.  Joukkueita on yhteensä toista tuhatta ja kilpailijoita lähes 6500.

Kilpailualueella kaupunki, maaseutu ja meri kohtaavat. Jo 70 vuotta sitten suunnistajat juoksivat nykyisen kilpailualueen läpi Södertörnin maastoissa, mutta vasta nyt erämaatyyppistä aluetta hyödynnetään kokonaisuudessaan.

Maasto tarjoaa kunnon metsäsuunnistusta reiluine korkeuseroineen ja jyrkkine rinteineen Fjättern- järven ympärillä. Mäkien väleissä on runsaasti tasaisempia osuuksia . Umpeen kasvaneilla viljelysmailla on paikoin hyvinkin tiheää. Reitinvalintoja varmasti riittää. Hajonnoista paljolti riippuu, miten vaativaksi kisa loppujen lopuksi kehkeytyy.

VELTILLÄ VIELÄ POHDITTAVAA

Millehän osuudelle Veltti laittaa todella kovakuntoisen Anastasian

– On vielä aika paljon epävarmuustekijöitä, ennen kuin lyön lukkoon naisten kokoonpanot. Osuudet yritetään arpoa puolen viikon maissa ja sitä ennen on pakko pitää sormia ja varpaitakin ristissä, jotta kaikki olisivat terveitä. Jos kaikki sujuu nappiin, niin sijoittuminen jopa viiden parhaan joukkoon on sopivan haasteellinen tulostavoite, manageri Veltti Hanhela toteaa.

FinnSpring-menetys lisäsi joukkueen itseluottamusta. Tiia Istolahti, Anastasia Rudnaya, ja Tuulia Viberg saavat viiden osuuden viestiin seurakseen Jannina Gustafssonin ja juuri EM-kisoihin valitun Maija Sianojan.

Juoksujärjestystä on tässä vaiheessa turha lähteä veikkaamaan, mutta ankkurin viittaa sovittaisin Maijalle. Kolmas osuus on perinteinen putkiosuus ja nyt 11 kilometriä. Siihen lienee tarjolla Tuulia Viberg tai Anastasia Rudnaya.  Edustustehtävä kokemusta lienee koko joukkueella. Tiian tervehtymistä riittävälle tasolle odottaa koko joukkue.

Aamusella tuli Veltiltä viesti, juoksujärjestyslotto on pyörähtänyt. Näillä mennään: Janni (5,7km), Tiia (6,9km), Tuulia (10,9km), Nasti (7,7km) ja Maija (8,8km)

Kakkosessa olisivat Anni Valtonen Outi Sareila, Sanna Paukkunen, Noora Koskinen ja Essi Hakala.

SAMULILLA NIMET PAPERILLA JO EDUSTUKSEN PIZZAPALAVERISSA

Artem Popov vie viestiä legendaarisella "långa nattenilla"

– Meillä on edelleen varsin nuori joukkue, mutta vuoden kokeneempi viime kevääseen nähden. Ryhmä on kokonaisuudessaan niin hyvä, että mahdollisuudet huippusijoilla etenemiseen säilyvät loppuun asti. Uskon, että maalissa ollaan 15 parhaan joukossa, mihin päästään perussuorituksilla, visioi miesten manageri Samuli Salmenoja.

Kovakuntoinen kakskymppinen Akseli Ruohola (12,1km) saa ottaa nytkin aloittajan vastuun. Vuoden takainen kolmas tila aloituksessa oli vahva näyttö pojan osaamisesta. Illan pimennyttyä yöksi MS Parma luottaa kokemukseen Peeter Pihlin (11,5km), Arto Talvisen(8,1km), Artem Popovin (15,3km), Henri Kalveen (7,5km) ja Henrik Väisäsen (7,6km) jatkaessa viestiä.

Aamun alkaessa jo valjeta nuorta energiaa on pelissä Aaro Julkusen (9,8km), Sami Hämäläisen (10,9km) ja Eero Heinosen (9,0km) viestittämänä. Ankkuriksi palaa jälleen Yury Tambasau (15,4km). Varalla joukkueeseen on seuran portugalilais-vahvistus Ricardo Esteves Ferreira, joka on samalla seuran kakkosjoukkueen aloittaja.

Koko kakkosjoukkue koostuu nuorista tulevaisuuden nimistä. Ricardon lisäksi Aaro Ruohola, Aleks Hiidenhovi, Eero-Matti Vainio, Wille Laitamäki, Samuli Rousku, Oskari Lepistö, Olli Suonpää, Eero Jalli ja Aleksi Hellman. Varalla on itse manageri.

Jos punakoneella on joukkueessa tällä hetkellä maajoukkueessa olevia 9 ja se kymmeneskin on ollut maajoukkueessa, niin ihan samaan ei pystytä. Varovaisesti laskien seitsemältä MS Parman ykkösessä löytyy arvokilpailukokemusta.

Suomalaismiesjoukkueista nostan hattua Helsingin Suunnistajille, on liikkeellä täysin kotimaisin voimin. Turun Metsänkävijöillä on kolme suomalaisjuoksijaa, KooVee:llä neljä ja Punakoneella vain aloittaja ja ankkuri ovat vierasapuja.

Kalevan Rastin huippuryhmästä löytyy seitsemän ulkomaalaista. Montako heistä on kokoonpanossa selviää, kunhan joukkue julkaistaan.

Joukkueet vähän muuttuneet. Henkka jää pois. Ykkösen viisi viimeistä osuutta nyt: Eero H,  Aaro J,  Sami,  Ricardo, Yury.

NUORILLA KOVA JOUKKUE

Nuorten alle 16-vuotiaitten joukkue 1) Wille Laitamäki, 2)Samuli Rousku, Jussi Ankelo, 3)  Elsa Ankelo, Ilona Ruohola ja 4) Tessa Salmia on niin kova, että ryhmä saattaa hyvinkin löytyä tuloslistan kärkipäästä.

Kaikilta osuuksilta löytyy vähän hajontaa ja kahdelle keskimmäiselle osuudelle seura saa laittaa kaksi juoksijaa. Nuorten valmennus haluaa pelata varman päälle asettaen ennakolta kovimman kuusikkonsa tuleen ykkösjoukkueessa.

Kakkosessa suunnistavat 1) Noora Neuvonen, 2) Sami Karru ja Lauri Aalto, 3) Essi Valtonen ja Saara Tuomisto, 4) Anni Aho

Joukkueeseen kuulu kaksi poika-osuutta ja kaksi tyttö-osuutta. Yksi osuus on arvioitu muita helpommaksi. Taktisesti on mielenkiintoista mihin juoksujärjestykseen eri joukkueet sijoittavat poikansa ja tyttönsä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Tiomilaa voi seurata netin kautta lauantain aamupäivästä aina sunnuntai-aamuun saakka. Nuorten startti on klo 11.30 suomenaikaa lauantaina. MS Parman mies- ja naisjoukkue ovat mukana gps-seurattavissa joukkueissa.