| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lukkarin Polulla haasteita

Lukkarin Polun jyrkännerasti odottaa leimaajia!

Peräti 10 msparmalaista on mukana miesten pääsarjassa lauantain Lukkarin Polun pidennetyllä keskimatkalla. MS-52:n lyhyellä varoitusajalla rakennettu kilpailutapahtuma on sopivasti täyttämässä kalenteria koronan poikkeusolojen helpotettua kokoontumisrajoja.

Pääsarjaan on määräaikaan mennessä ilmoittautunut 37 pihkaniskaa 6,7km:n matkalle. MS Parman kovakuntoiset 18-20-sarjalaiset ovat rohkeasti lähteneet mittaamaan tasoaan 21-sarjalaisten joukossa.

Ankkurirastien kärkikolmikko Aleksi Karttila, Matias Lautamäki ja Wille Laitamäki saavat seuraa Samuli Rouskusta ja Oskari Lepistöstä. 21:stä haasteen saavat Aaro Ruohola, Eero Lapila ja Henrik Väisänen. Peeter Pihl ja Petri Paukkunen vastaavat kokeneemman osaston edesottamuksista.

Naisten pääsarjassa testaa osaamistaan 18-sarjalainen Elsa Ankelo. Jatkuuko Sanna Paukkusen vahvat juoksut ja miten suoriutuu Tuulia Viberg pitkältä kilpailutauoltaan paluussa. 46 suunnistajaa on viivalla MS Parmasta.

Lukkarin Polku on keskimatkojen kisa tavanomaista pidemmillä radoilla. Kilpailukeskus sijaitse Nousiaisten Takkulankulmalla, navigointiosoite on Takkulantie 701, Nousiainen .

‒ Nyt suunnistetaan viime vuoden SM-viestistä tutussa maastossa Nousiaisten ja Mynämäen alueella. Se tarjoaa suunnistuksellisesti monipuolisia haasteita. On erittäin pienipiirteistä kalliomaastoa, peitteisempää rinnettä ja tiheikköä sekä myös nopeaa kangasta ja avokalliota, valottaa ratamestari Mikko Määttä

Kilpailun ratoja laadittaessa tavoitteena oli pystyä tarjoamaan jokaiselle sarjalle vaativaa ja monipuolista suunnistusta mahdollisimman paljon.

Kolmella Saarnavuorella riittää taatusti haastetta rastien otossa. Sopivasti rytmitettynä on pidempiä välejä, joilla paras juoksulinja pitää löytää tasaisten alueiden soilta, soistuvilta, hakkuilta, hidastavailta maastopohjilta ja tiheiköiltä. odotuksessa on todella mielenkiintoinen kisa.

‒ Maasto on pysynyt varsin hyvin entisellään. Muutama pieni hakkuu lisättiin karttaan ja näistä toinen on merkitty kielletyksi alueeksi vastikään istutettujen kuusen taimien suojelemiseksi. Kokonaisuutena maastopohja on kuivaa ja tarjoaa mahdollisuuden kovaan vauhdinpitoon - suunnistusta ei sovi kuitenkaan unohtaa, Määttä muistuttaa.

– Lasten ratojen, eli 12- ja 14-sarjojen osalta käytössä on osittain oma maaston alue. Osalla rastiväleistä on jouduttu tekemään hieman kompromisseja, mutta rauhallisella suunnistuksella nuorimmat suunnistajatkin varmasti selviävät päivän haasteista mukavasti, Määttä vakuuttaa.

Määräaikaan mennessä kisaan ilmoittautui lähes 350 suunnistajaa. ‒ Sata osanottajaa olisimme voineet ottaa mukaan enemmän, mutta tämäkin on jo hyvä määrä. Pitkään jatkuneesta poikkeustilasta johtuen ensimmäisiin kisoihin ei ole vielä herätty kunnolla, totesi kilpailunjohtaja Reima Rantanen, jonka lapsuudenkodin maisemissa nyt suunnistetaan.

Kisapaikalla turvallisuussyistä ei ole kaikkia normaaleja kisapalveluita, mutta kahvila sentään löytyy. Ensimmäinen lähtö on lauantaina klo 10.