Hiihtosuunnistus käyntiin Ensilumella

Lottelle voitto Ensilumen rastien keskimatkalla.

Hiihtosuunnistuskausi alkoi viikonloppuna Ensilumen rasteilla Sodankylän varuskunnan alueella kymmenen MS Parmalaisen voimin. Kilpailut olivat samalla myös näyttökilpailut arvokisoihin.

Kilpailumaasto oli tasaista ja pääosin avointa kangasmaastoa. Ratamestari oli onnistunut tekemään hyvät ja haastavat radat pienestä kilpailualueesta huolimatta. Välinerikoilta ei vältytty.

Lauantaina aloitettiin pitkän matkan kisalla. H20-sarjassa Niklas Ekström hiihti 8:neksi jääden 4 ja puoli minuuttia kärkeen. Samassa sarjassa Wille Laitamäki sijoittui 10:neksi.

D17-sarjassa Lotte-Line Ekströmin huono reitinvalinta 7. rastille pudotti hänet neljänneksi ja Elisa Pirilä oli 8. hiihtäen ensimmäiseltä rastilta saakka katkenneella suksella. Parhaimmasta sijoituksesta vastasi D13-sarjassa Saana-Mari Ekström, joka sijoittui toiseksi. Olli Mäkipää oli neljäs H75-sarjassa.

Sunnuntaina vuorossa oli keskimatkan kilpailu, joka sujui MS Parmalaisten osalta paremmin. Lotte-Line vei voiton D17-sarjassa hiihtämällä 3. rastilta saakka katkenneella suksella. Samassa sarjassa Elisa oli kuudes jääden Lottelle reilut 3 minuuttia.

H20-sarjassa matkana oli 11,4 kilometriä ja Niklas oli vielä kolmanneksi viimeisellä rastilla tasoissa voittajan kanssa, mutta jäi lopulta toiseksi vain kolme sekuntia hitaampana. Wille oli 6. Olli Mäkipää jatkoi tasaista suoritustaan ollen taas neljäs.

Yhteistuloksissa palkinnoille ylsivät hienosti D13 Saana-Mari (2.) ja D17 Lotte-Line (3.)