| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Vappuna kuhisee Kerttulassa, 600 suunnistajaa Mehiläinen-Sprinttiin

Suunnistuksen Huippuliigan avaus kerää huiput Raisioon 

Mehiläinen-Sprint avaa Suunnistuksen huippuliigan vapunpäivänä Raisiossa, Kerttulan liikuntakeskuksessa. Pääsarjoihin mukaan on ilmoittautunut kolmattakymmentä juuri päättyneissä EM-kisoissa maitaan edustaneita suunnistajia, joukossa useita ulkomaista huippuja. Kaiken kaikkiaan Mynämäen Suunnistajat-52:n ja Liedon Parman järjestämään kisaan on tulossa lähes 600 suunnistajaa.

Mehiläinen-Sprint on World Ranking Event (WRE), eli kilpailusta saa maailman ranking pisteitä. Kilpailu on suomalaisille myös aikuisten maailmancupin sekä nuorten EM- ja MM- kisojen näyttökilpailu. Lisäksi samassa yhteydessä ratkotaan Varsinais-Suomen aluemestaruudet.

Viime vuoden miesten huippuliigan voittaja, Paimion Rastia edustava Frédéric Tranchand on vahvistanut osallistumisensa ja myös sprintin hallitsevan maailmanmestarin Mårten Boströmin vauhtia nähdään Raision kaduilla ja puistoissa.

Naisten vuoden 2013 huippuliigan voittaja Minna Kauppi pitää osallistumistaan epätodennäköisenä. Minnan toipumisprosessi on vaiheessa, jolloin rajuun sprinttiin osallistuminen olisi iso riski. Osallistumisensa on vahvistanut sprintin MM-pronssimitalisti ja viime vuoden huippuliigassa toiseksi sijoittunut Tampereen Pyrinnön Venla Niemi.

MS Parmasta Huippuliigaan osallistuu yhdeksän suunnistajaa, joukossa EM-kisoissa suunnistaneet Anastasia Tikhonova, Liis Johansson, Maija Sianoja ja Tuulia Viberg sekä nuorten EM- ja MM-näyttökisaan kolmetoista nuorta.

Sprinttisuunnistus on täysivauhtinen lyhyt suunnistuskilpailu ensisijaisesti kulttuuriympäristössä yhdistäen ultralyhyen ja puistosuunnistuksen ominaisuuksia. Raision keskusta ja läheiset kerrostalo- sekä omakotitaloalueet tarjoavat hienot puitteet sprinttisuunnistusradoille, joilla pärjäämiseen vaaditaan sekä teknistä osaamista, että raakaa juoksuvoimaa, ratamestari Petteri Suominen vakuuttaa.

Tärkeää on huomata, että kovavauhtiset suunnistajat liikkuvat kaupungin kaduilla ja kujilla muun liikenteen joukossa noudattaen liikennesääntöjä. Vilkkaimmin liikennöityjen teiden ylitykset tapahtuvat valvotuista kohdista. Aktiivisin aika on klo 10-11.30 ja klo 14.30-17.00

Kaksiosainen kilpailu käynnistyy karsinnoilla kello 10 ja finaalit alkavat kansallisissa sarjoissa klo 14.30 sekä Huippuliigan osalta klo 15 Kerttulan urheilukentältä.

Huippuliiga televisioidaan ja esitetään osittain suorana lähetyksenä Yle TV2:n kanavalla. Suorassa lähetyksessä tullaan näkemään Huippuliigan osakilpailun ratkaisut.

- Jamo -

Kisasivut