| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Tessalle hopealle, Akselille pronssi SM-keskarilta

Akseli Ruoholalla "all in" ja tuloksena SM-pronssia keskimatkalta.

SM-keskimatkat ratkottiin kahden startin taktiikalla Taivalkosken huippuhienossa maastossa. Pääsarjassa Akseli Ruohola palkittiin pronssisella mitalilla. Itse kisassa hän oli viides kahden ulkomaalaissuunnistajan ollessa edellä. Mestaruuden vei TP:n Elias Kuukka.

– Alku sujui hyvin, mutta sitten lopussa alkoi tulla enemmän pieniä virheitä. Lopun mäkialue oli todella haastava. Hienot kisat. Maasto todella upea ja vauhtia sai pitää, kertoi Ruohola, joka kiireisenä juoksi ensin ohi omasta viimeisestä rastistaan, mutta huomasi kuitenkin palata leimaamaan menettämättä sijoitustaan.

Arto Talvinen oli myös huikeassa vedossa ja tuli maaliin hopealle osoittavassa ajassa. Leiman tarkastus paljasti kuitenkin pahan virheen.

– Ääh nää on näitä. Vikoja oli kaks ja otin Kymäläisen Severin perässä väärän. Siihen kaatui!  Joo, sit vielä liivi unohtui, niin ei ollut gepsiä matkassa kotijännäreitten harmiksi, Arto kuittasi.  Samaan miinaan meni iso joukko suunnistajia.

Tessa Salmia ja Elisa Mattila jälkipelissä. Tessa hopeaa, Elisa kultaa

Karsinnassa lohkonsa voittanut Tessa Salmia oli vahva myös finaalissa ja sai tuliaisiksi SM-hopeamitalin Kouvolan Elisa Mattilan oltua pari minuuttia nopeampi.

– Mallimaastoihin en ennen kisaa ehtinyt, siksi epäilytti, miten suunnistus lähtee sujumaan.  Tykkäsin radasta ja maastosta tosi paljon. Haastavaa suunnistusta ja rinnesoita, tästä taisi tulla uusi lempimaastoni.

–  Tänään näkyi kaikki työ, mitä kevään aikana on tehty. Keskittyminen pysyi muutamaa epäröintiä lukuun ottamatta kasassa ja kunto alkaa vihdoin olla kohdillaan eli ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Tessa iloitsi.

Tiia Istolahti oli finaalissa neljästoista. – Useampi pieni alle minuutin koukku tuli ihan rastiympyrässä. Alkuun menin suunnistus edellä, mutta loppua kohti pääsi enemmän karttaan kiinni ja pystyin nostamaan vauhtia. Ihan hyvä suoritus, vaikka parannettavaakin jäi paljon, Tiia kertoi.

Junioreissa plaketille ylsivät Lotte-Line Ekström (9.) ja, 10) Elisa Pirilä (10,) D15-sarjassa sekä Samuli Rousku (10.) H18-sarjassa.

Anu Ekström kärkivauhdissa.

Ikäsarjoissa hopealle sijoittui Kati Peltola(D70) ja  pronssille Anu Ekström(D50). Plakettiosastolla olivat Petri Paukkunen neljäs, Timo Peltola viides.