| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Talvinen kolmas WRE pitkällä Tanskassa

Talviselta vahva kauden aloitus Tanskassa.

Talviselta vahva kauden aloitus Tanskassa.

Kolmipäiväinen Danish Spring avasi perinteisesti pohjoismaisen suunnistuskauden pohjois-Tanskassa. Mukana oli runsaasti maailman huippuja. Myös useat suomalaisseurat leireilivät Tanskassa osallistuen samalla kisoihin, MS Parmasta oli parinkymmenen hengen ryhmä.

Parhaasta suorituksesta vastasi Arto Talvinen, joka WRE-pitkällä matkalla sijoittui hienosti kolmanneksi jääden monikertaisesta maailmanmestarista Olav Lundanesista kolmisen minuuttia 19,3 kilometrin matkalla. – 44 rastia meni hyvin, kolmella tuli pieni ajautuminen japari isompaa virhettä, talvinen totesi.  Samalla matkalla Sami Hämäläinen oli kolmastoista.

WRE 2-sarjassa MS Parman kaksikko Henrik Väisänen ja Antti Vainio olivat 11 sekunnin erolla sijoilla kaksi ja kolme. Naisissa Maija Sianoja ja Tuulia Viberg olivat sijoilla 11 ja 12. Poikajunioreissa Akseli Ruohola oli kuudes.

Lauantain keskimatkalla Antti Vainio teki huippusuorituksen ja voitti WRE 2-sarjan. Opiskelujen kartoitustöiden takia kilpasuunnistuksesta pitämänsä tauko on nyt ohi ja mies lähtee katsomaan vakavammin mihin rahkeet riittää. WRE 1:ssä Sami Hämäläinen oli neljästoista ja naisissa Tuulia Viberg kolmastoista.

Perjantai-illan kaupunkisprintti juostiin Helsingörissä. Parhaiten menestyivät naiset. Maija Sianoja oli neljäs jääden maailmanmestari Maja Almille 47 sekuntia.– Vitosrastille huono reitinvalinta (liian pitkä), kartan tiputus ysiltä lähtiessä ja loppulenkillä vähän epäröintiä. Muuten ihan sujuvaa suunnistusta. Kymppisakkiin mahtuivat myös Tuulia Viberg kuudes ja Jannina Gustafsson yhdeksäs.

Miehissä Sami Hämäläisen vauhti riitti kahdeksanteen tilaan. –  Hyvä sprinttirata oli loihdittu. Puolisen minuuttia jäi parannettavaa. Reitinvalintavirhe kakkoselle huonolla toteutuksella, selkeä virhe ysille 10-15 sekuntia ja lopussa olisi pitänyt oikoa pensasaitojen läpi, kun olivat sallittuja. Ei antanut terävintä jalkaa.

Uuden-Seelannin Tim Robertson oli täysin ylivoimainen 38 sekunnin marginaalilla. Arto Talvinen oli kahdestoista. Maastossa oli kisojen aikana erittäin paljon rasteja ja niiden lähekkäisyys aiheutti lukuisia virheleimauksia, joista sai kärsiä myös osa msparmalaisista.

Kotimainen suunnistuskausi käynnistyy huhtikuun alussa Karjaalla ja Hangossa. Turun Kevätyönviesti on Sauvossa lauantaina 8.4.

  • Jamo

Tulossivut