Noora Koskinen hyvässä vireessä

Noora Koskisen kisavauhti paranemassa.

Kainuun rastiviikosta huolimatta myös  eteläisessä Suomessa on suunnistettu. MS Parman Noora Koskinen on löytänyt yhä paremman vauhdin tekemiseensä. Punkalaitumen Kesälaitumen rasteilta tuli selvä voitto 1,5 minuuttia ennen Tus:in Enni Jalavaa.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla Decensin perinteinen iltapika suunnistettiin keskiviikkona Sastamalan Kiikassa. Siellä Jalava oli neljätoista sekuntia Koskista nopeampi.

Miehissä kärkikolmikon muodosti kolme MM-suunnistajaa Tampereen Elias Kuukan voittaessa. MS Parman Akseli Ruohola ja Sami Hämäläinen olivat sijoilla kahdeksan ja yhdeksän.

Punkalaitumella kisattiin lauantaina Porttikallion viereisessä kangas- ja avokalliomaastossa.  MS Parman Essi Hakala oli kahdeksas. Miehissä Tuukka Mäkinen oli kuudes ja Timo Ritasalo kahdeksas.

H60-sarjan voitti Jaakko Hörkkö. Heinosen sisarukset saivat komeat pokaalit nuorimmissa. Janne voitti 12-sarjan ja Sini oli toinen 13-vuotiaissa.

Lauantaina  oli tarjolla myös nykyään jo harvinaista herkkua, kunnon pitkän matkan kilpailu Karjaa-rasteilla Snappertunassa. Miesten 12,5 kilometrillä MS Parman Sami Hämäläinen viipyi kolme minuuttia kauemmin kuin voittaja Lynxin Ari-Pekka Leskinen ja oli neljäs.

‒ Tämä kisa oli minulle enemmän testinä ja vauhtikestävyys-harjoituksena lähdenkö ensi viikon MM-katsastusreissulle. Fyysisesti tuntui alkuviikkoa paremmalta, mutta pikkuvirheitä sen sijaan tein liikaa, Hämäläinen totesi. Sarjavoittaja oli Liisa Peltola D65-sarjassa.