| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma leireili Hollolan supikoissa

Eero Lapilalle keskimatkan voitto. Näyttää maastossa vaatteet vähän kastuneet.

Eero Lapilalle keskimatkan voitto. Näyttää maastossa vaatteet vähän kastuneet.

MS Parman Arto Talvinen osoitti hyvää suunnistuskuntoa kaksipäiväisissä Lahti-Suunnistuksissa sijoittumalla yhteistuloksissa neljänneksi Hollolassa viikonvaihteessa.

Ensi kesän Jukolan viesti tullaan järjestämään Hollolan vanhan lentokentän vaativassa supikkomaastossa. Vastaavaa maastotyyppiä oli nyt tarjolla Lahti-suunnistuksissa, minkä takia monet seurat, MS Parma mukaan luettuna, pitivät Jukolaan valmistavan harjoitusleirin samassa yhteydessä. Syystäkin pääsarjojen taso oli tämän vuoksi erittäin kova.

Lauantain keskimatkalla Talvinen taipui voittajalle, virolaiselle MM-suunnistaja Timo Sildille 1,5 minuuttia ja oli kuudes.

− Sanoisin, että yllättävän hyvä suoritus, pieni virhe ykkösellä ja toinen saman suuruinen kasille. Rastinotot meni puhtaasti maaston pienipiirteisyydestä huolimatta. Juoksu tuntui hyvältä, mitä helpotti sateisella kelillä aiempien juoksijoiden synnyttämät urat, Talvinen totesi.

Sunnuntain pitkän matkan Talvinen olisi toivonut olleen pidemmän, kun nyt aikaa meni vain 65 minuuttia. Päivän sijoitus oli kolmas.

− Yks puolen minuutin sivuun ajo tuli lyhyellä rastivälillä ja loppuradalla melkein puolentoista minuutin koukku, kun samaistin supat ja tein ison lenkin rastin lähimaastossa. Fyysisesti ei ollut mitään parasta, koko ajan piti tehdä töitä vauhdin ylläpitämiseksi, Talvinen kuittasi.

20-eliitissä MS Parman Eero Lapila oli ykkönen lauantain keskimatkalla. Kaikilla oli vaikeaa rasteilla ja Lapilakin teki isoja virheitä jo ennen puolta matkaa. Naisten eliitissä Tuulia Viberg viihtyi kymppisakissa molempina päivinä.

Ylivoimaiseen sarjavoittoon suunnisti Outi Sareila D40:ssä, Kati Peltola oli kakkonen D70:ssä ja Timo Peltola neljäs H70:ssä.

− Ei mitään hätää ens vuoden Jukolaa ajatellen! Nimensä mukainen maasto lauantain iltapäivätreenissä.  Vihattu: Maasto oli niin surkea, että tulin pois kesken radan, kun alkoi ärsyttämään heinikko ja kaikki muu aluskasvillisuus sen verran paljon, Talvinen avautui lauantain harjoitusmaastosta.

Samoilla linjoilla oli Lapila perjantain  treenistä: Supat oli todella puskaa ja kivikkoisia. Karmeaa. Ja lauantain:  Pois, koska oli hirveätä, suppaa, kiveä ja heinää suuhun asti...

Eikä Tuuliakaan kehunut, vaan: Ei ollut herkkua. Jäi vähän sellainen fiilis, että ei enää koskaan. Kivikkopohjaa, ryteikköä, pienipiirteistä supikkoa........