| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma kohti Tiomilaa

Vakioankkuri Yury Tambasau on nyt yhdeksännellä osuudella.

Katja Mjösund palasi rasteille FinnSpring-viestissä. Vaikkei vauhti ollut varmaan vielä ihan parasta, niin avausosuuden veto riitti valintaan samaan rooliin myös Tiomilaan.

10MILA, Ruotsin arvokisaklassikko, käydään Eksjössä alueella nimeltä Ränneslätt ensi viikonvaihteessa. MS Parma lähtee kisaan kuudella joukkueella.

− Naiset suunnistivat tänään kokeiluluonteisilla joukkueilla  Tiomilaa varten ja siinä ohessa kakkonen ja ykkönen menestyivätkin ihan mukavasti. Kakkonen hoiti rutiinilla palkintopallisijoituksen eikä se jäänyt kauaksi ykköselläkään, totesi manageri Veli-Matti Hanhela FinnSpringin jälkitunnelmissa.

Joukkueet ovat MS Parma 1: Katja Mjösund, Tuulia Viberg, Susanna Tervo, Maija Sianoja, Anastasia Tikhonova. MS Parma 2: Liis Johanson, Tiia Miettinen, Emilia Rantanen, Elisa Mäkinen, Anni Heikkonen.

− Tavoitteena parantaa viime vuoden sijoitusta ja kamppailla 10 joukkoon pääsemisestä. Kakkosjoukkueella yritetään selkeää sijoituksennostoa ja olla paras kakkosjoukkue viestissä.

Viimeiset paikat ykkösjoukkueeseen olivat vaikeita valita, nyt panostin suunnistusvarmuuteen ja hyviin kokemuksiin vastaavista paikoista aiemmin. Jännittävä kisa on tulossa ja me aiotaan olla kuvioissa mukana alusta loppuun, Hanhela kuittaa.

Selkeä menetys on, ettei Outi Sareila ole kokoonpanoissa. – Kevätyönviestissä tullut vamma ei antanut FinnSpringin testissä liikkua totutulla tavalla. Katsoin ettei minusta ole vielä  Tiomilassa joukkueille hyötyä juoksijana.

MIEHISSÄ KAKSI JOUKKUETTA

Myös miehissä FinnSpring oli joukkueiden valinnan kannalta viimeinen testi. Manageri Samuli Salmenoja on valinnut ykköseen: Matti Koivisto, Juha Peltola, Samuli salmenoja, Peeter Pihl, Stepan Kodeda, Sami Hämäläinen, Tommi Tölkkö, Arto Talvinen, Yury Tambasau ja Asgeir Mjösund.

−Varamiehen rooliin jäi tällä kertaa vaikean välivuoden jälkeen Antti Vainio. Vauhti FinnSpring-viestissä oli kuitenkin jo selvää ykkösjoukkuetasoa, joten jatkossa paikat ykkösessä tulevat edellyttämään myös muilta entistä kovempia näyttöjä, Salmenoja totesi.

Vainiolle on tarjolla kuitenkin herkkupaikka kakkosjoukkueen avaajana. Joukkueessa juosevat myös Eero Heinonen, Jussi Tokola, Eero-Matti Vainio, Olli Mattila, Timo Ritasalo, Aaro Ruohola, Pekka Lapila, Luis Silva(POR) ja Eero Jalli.

Kakkosjoukkue koostuu pääasiassa tällä kertaa kokemusta kartuttavista nuorista sekä ikinuorista Tiomila-faneista. Sijoitustavoitetta ei ole, mutta hyvät mahdollisuudet roikkua mukana ainakin kolme ensimmäistä osuutta joukkueelta löytyy.

Muutama potenttiaalinen kakkosjoukkueen juoksija on lainattu myös farmijoukkue SBS Vikkeen. Siellä työmiehen roolissa ahertavat mm. Olsu sekä junioriviestin jälkeen uudelleen starttaavat Aaro Julkunen ja Akseli Ruohola.

− Miesten joukkue onnistuu loistavasti, jos sijoittuu 10 joukkoon. Sijoitus 20 joukkoon on perussuoritus. Yli 20 sijoituksella olemme epäonnistuneet ainakin jossain, Salmenoja arvioi omiaan.

Joukkueen taktiikkaa Salmenoja avaa toteamalla panostaneensa vahvaan kokemukseen alussa, mistä joukkueen parhaiden yömiesten tavoite on taata Sami Hämäläiselle hyvät lähtöasemat "långa nattenille".

Seuraavat lyhyemmät osuudet on miehille, joilla riittää rohkeutta tehdä omia ratkaisuja. Takuuankkuri Yury Tambasau on nyt toiseksi viimeisellä pitkällä osuudella, kun ankkuripätkä on vain keskimatka. Siinä Salmenoja luottaa ruotsalaismaastojen erikoismieheen Asgeir Mjösundiin, jonka kokemuksella  joukkuesijoituksen odotetaan säilyvän.

Junioripuolella kaksi joukkuetta lähtee maistelemaan Tiomilan tunnelmaa omassa viestissään. Nelihenkiset joukkueet koostuvat kahdesta poika- ja kahdesta tyttösuunnistajasta.

Kevätyön viestin kolhujen jälkeen ykkösjoukkueen tavoitteena on karista virheet minimiin. Jos se onnistuu,  Akseli Ruohola, Anniina Aaltonen, Essi Rantanen ja Aaro Julkunen voivat olla varsin korkealla tulosluettelossa.

Kakkonen on kokoonpanossa Eero Lapila, Laura Laukkanen, Essi Valtonen ja Aleksi Hiidenhovi.

- Jamo -

Kisasivut