| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parmalla normiveto Tiomilassa

Miesten managerilla Samuli salmenojalla on kolmas osuus takana. Koville otti, mutta suunnitelmassa pysyttiin.

 

MS Parma teki jälleen normisuorituksen sijoittumalla 21:nneksi Tiomilassa, mikä suunnistettiin tavanomaista kauempana Tukholmasta, Smålannin  Eksjössä . Voiton vei jälleen Kalevan Rasti noustuaan kärkeen 8. osuudella Thierry Guergioun toimesta.

MS Parma toteutti käsikirjoitustaan melkein pilkun tarkasti kuusi ensimmäistä osuutta. Sami Hämäläinen sai paikan kärkiletkaan "länga nattenille", eikä hän siitä suostunut luopumaan, vaan tuli vaihtoon sujuvasti letkassa 47 sekuntia kärjestä sijalla 16.  Maalissa joukkue oli vajaat 28 minuuttia Kalevan Rastin jälkeen, mistä erosta eniten tuli tossulla maailman valioita vastaan.

Avausosuuden Matti Koivisto vetí perinteiseen tyyliin sijalle 10. – Kyllähän siellä todella kovaa mentiin, välillä jopa epämukavan kovaa. Antti Vainio kakkosen avaajana mielipaikassaan  juoksi osuuden tasaisesti ollen eka väliajasta Matin edellä. Vaihtosija oli 53.

Toisella osuudella Juha Peltola nousi yksin kolmanneksi TV-rastilla.– Jalat alkoivat krampata pari kilometriä ennen maalia, muuten kulki erittäin hyvin ja oli todella mukavaa.  Lopussa kasaantui jonkun verran letkaa ja vaihdossa Juha oli 12. 1.11 kärjestä. Eero Heinonen kakkosessa piti vauhtia yllä, mutta TV-rastien välillä lienee tullut kolmisen minuuttia virhettä ja joukkue oli vaihdossa 83.

Myös 3. osuudella vauhti oli kovaa, sen sai todeta hyvissä asemissa pitkälle putkiosuudelle lähtenyt manageri Samuli Salmenoja, joka oli vaihdossa  kärjestä 44 sekuntia ja sijalla  38. – Alussa veturit teki pummin, jonka myötä ryhmästä tuli todella iso. Yhdellä rastilla jouduin tappelemaan leimausvuoroista, etten ollut ennen leiman tarkastusta lainkaan varma, mikä on kohtalo.

4. ja 5.osuus olivat yön hajontaosuuksia ennen legendaarista "långa nattenia", 16,1 kilometriä putkea. Kovilla oli Peeter Pihlkin alkumatkasta, mutta lopussa alkoi helpottaa. Stepan Kodeda viidennellä osuudella pääsi hyvään vauhtiin ja oli sen myötä nopeasti mukana aivan kärkiryhmässä. Hajonnat ja reitinvalinnat pilkkoivat letkaa osiin. Kodedan letka oli huonoimmillaan pari minuuttia piikistä kutistaen eron  lopussa minuuttiin.

Sami Hämäläinen teki sen mitä pitikin pitkällä putkella, säästeli matkalla energiaa ja tuli vaihtoon kärkiletkassa. Tyylikäs suoritus.

Lyhyt yöpätkä oli kokeneelle Tommi Tölkölle liian kovavauhtinen. Tuntuma säilyi kolmisen kilometriä, mutta sitten ero tossulla alkoi kasvaa, vaikkei isoja virheitä pientä ajautumista lukuun ottamatta tullutkaan.

Arto Talvisella oli  8. osuudelle lähtiessä kuusi minuuttia siimaa kärkeen. Alkuun tuli joitain pieniä virheitä, mutta kun vastus oli maailman kärkeä, niin 10 minuutin tappio tässä vaiheessa on vielä "normaalia".

Yury Tambasaulla oli aamun sarastuksen pitkällä osuudella fyysisesti erittäin hyvä päivä. Niinpä hän sai toimia suosiolla veturina viiden miehen letkalle koko osuuden ajan. Halu päästä karkuun oli kova, mutta se ei kuitenkaan onnistunut.

Ankkuri Asgeir Mjösundilla oli epäkiitollinen tehtävä päästää takaa lähtenyt letka menemään vähän ennen ensimmäistä TV-rastia. Lopussa tuli puolisentoista minuuttia virhettä, mutta vauhti ei vaan riittänyt kovempaan tällä kertaa.

Nyt viestitähtäin on jo asetettu Jukolaan. Tiomilassa ykkönen teki seitsemän huippusuoritusta ja Arto Talviselta löytyy pakista vielä enemmän. Kun siihen lisätään vielä Antti Vainion lupaava veto avauksessa, on managerilla käytettävissään riittävästi pelimerkkejä asettaa pakka jukolajärjestykseen. Hyvä on kuitenkin muistaa, että Jukolassa ei vedellä kokonaisia pitkiä putkiosuuksia, vaikka joka osuuden sisältä ilman hajontaa olevia kilometrejä  aina satunnaisesti löytyykin.

- Jamo -