| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehet neljäs Viestiliigan avauksessa

Syytä pieneen juhlaan, neljäs tila Viestiliigan avauksessa.

Sateen kostea keli ja nolla-asteinen sää siivitti Viestiliigan avausosuuden juoksijat Tikanmaan pimeään maastoon Raisiossa. Vähäiset hajonnat pitivät huolen siitä, että alun iso letka pysyi koossa pitkään, mutta poikittaishajonnan osuessa kohdalle ryhmä heti pilkkoutui ja viestin edetessä yhä pienempiin ja pienempiin osiin.

Ankkuriosuudella Pyrinnön kaksi joukkuetta ja Paimion Rasti kasautuivat pari kilometriä ennen maalia. Lopun asuntoalueen sokkeloissa Pyrintö otti kaksoisvoiton Aleksi Niemen ja Johan Runessonin voimin ja Paimion Fredric Portinin oli tyytyminen kolmanteen tilaan.

MS Parman nuoret miehet taistelivat itsensä hienosti neljänneksi ja saman tien Viestiliigan palkintopallille niukalla sekunnin marginaalilla Turun Metsänkävijöihin.

Akseli Ruohola avasi viestin tutun vahvasti. Poika nappasi heti alkuun piikkipaikan, mutta kaksosen pieni koukku tarkoitti parinkymmenen sekunnin takamatkaa keulaan. Sama toistui vielä kolmasti, mutta aina Aksu hilautui uudestaan piikkiin. Lopun rymistyksessä ero kärkeen oli jälleen 20 sekuntia ja sijoitus kahdeksan.

Aja! Avausosuus liikkeelle!

– Pikkuvirheitä tuli turhan monta, mutta meno oli sen verran rauhallista, että kärjen sai aina helposti kiinni. Lopun kortteleissa vauhti kasvoi ja piti vähän antaa siimaa, Aksu totesi.

Henri Kalven ensimmäinen esitys MS Parman väreissä onnistui hyvin. Eka vitosen nuori mies pysyi aivan kärkiporukassa. Kolmen rastin hajonnassa tuli vajaan minuutin koukkaus ja kärjen kova veto lopussa venytti eron  kahteen minuuttiin, mutta paikka kärkiseitsikossa säilyi.

Angelniemi, Metsänkävijät, Ok Trian ja MS Parma muodostivat nelikon, jossa alkumatkasta vetovastuun otti Ankkurin Maxime Rauturier. Pitkällä nelosvälillä Rautirier valitsi kärkikolmikon mukaisen tienkierron, jolloin Tuukka Mäkinen tarttui rohkeasti vetovastuuseen suoralla valinnalla. Suora veto oli minuutin verran kärkikolmikkoa hitaampaa, mutta rastilla Rauturier liittyi taas porukkaan.

Kolmen rastin hajonnalla Ankkurin mies jäi pörräämään ja Mäkinen lisäsi vauhtia saaden mukaan Esa Huttusen ja Topi Hasun. Lopun taistelu nelospaikasta jäi Mäkisen ja Huttusen kaksinkamppailuksi Hasun alkaessa taipua. Loppurykäyksessä Mäkinen oli vahvempi.

Jannina tulossa avausosuudelta lumista tietä.

Joukkueen sijoitusta voitaneen pitää pienenä yllätyksenä, sillä taakse jäi melkoinen joukko kovia kokoonpanoja. Tikanmaan maastosta löytyi kuitenkin riittävästi vaativuutta, jossa ylivauhti helposti kostautui ylimääräisinä koukeroina.

NAISET YHDEKSÄS

MS Parma suunnisti kokoonpanossa Jannina Gustafsson, Anni Valtonen ja Outi Sareila. Vauhti riitti yhdeksänteen tilaan käytännössä virheettömällä suorituksella.

– Mukava oli suunnistaa, vaikka jalkaterät ovat aika kohmeessa. Kolmen rastin hajonnalla piti koukata ensin viereisellä, muuten sujui puhtaasti, Jannina kertoi.

– Juoksu ei ollut vielä sellaista, kun pitäisi olla. Sain maistella Pataman Jennyn vauhtia pari kilsaa, mutta sitten piti hieman heivata, Anni totesi.

Ankkuriosuudelle kärjessä pääsi Paimio, Pyrintö oli puolen minuutin päässä ja Pohjantähti 2,5 minuutin päässä. Pyrintö seikkaili moneen otteeseen ja tippui lopulta seitsemänneksi. Pohjantähden Marika Teini imi vähitellen Paimion Emma Silvennoisen kiinni. Lopussa Teini oli vahvempi, mutta yhden rastileiman puuttuminen mitätöi suorituksen ja Paimio sai juhlia Viestiliigan voittoa.