| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Maija Sianoja Vallimailin kuningatar

Maija Sianoja sai vuodeksi haltuunsa Jamon lahjoittaman upean kiertopalkinnon ja omakseen pienemmän kopion.

 

XXXII Vallimaili suunnistettiin Valpperin pienipiirteisessä maastossa. 44 osanottajaa saivat nautiskella maastoliikunnan ihanuudesta pikkukosteassa kelissä ja +5:n asteen lämpötilassa 8 rastisella 2,2 kilometrin radalla.

Ensimmäisen kerran Vallimailin 32 vuotisessa historiassa saatiin juhlia  naisten pääsarjalaista voittajaa. Opiskelijoiden MM-kisojen hopeamitalisti Maija Sianoja otti voiton 7 sekunnin marginaalilla Samuli Salmenojaan aikatasoituksen jälkeen. Nopeimmasta suorituksesta vastasi Salmenoja, joka käytti rataan aikaa 14.22.

Ratamestari Vesa-Matti Eura oli laatinut tarkkaa suunnistusta vaativan radan ja kukaan osanottajista ei selvinnyt siitä virheittä. - Ei mennyt minullakaan puhtaasti, hukkasin toista minuuttia. Kutosella oli niin paljon pikkukumpareikkoa, että otti tovin ennen kuin löysin lipulle. Ja vielä viimeiselle tullessa haahuilin suunnasta sivussa ison kallion päällä, voittaja Sianoja kertasi suoritustaan.

- Vetelin kyllä reipasta vauhtia, mutta ehkä liiankin lujaa, kun tuli alkumatkasta pieniä ajautumisia. Seiskalla meni eniten aikaa, kun ajauduin viereiseen notkoon rastin oikealle puolelle. Voitto karkasi käsistä viimeisellä rastilla. Suuntasin lujaa kohti  korkeinta huippua, jonka takana oletin viimeisen rastijyrkänteen sijaitsevan. Oli pieni pettymys, kun ei ollut, meni veto pitkäksi. Minuutti olisi ollut saatavissa ajasta pois, huikkasi Salmenoja.

Kolmanneksi sijoittui viime vuoden voittaja Pekka Lapila. Akseli Ruohola ja Eija Koskivaara mahtuivat vielä minuutin sisälle voittajasta. Paras alle 14-vuotias oli Aleksi Karttila, joka oli seitsemäs ja vain minuutin ja kolme sekuntia Sianojasta.

9-vuotias Janne Heinonen oli Vallimailin nuorin osanottaja ja poika selvitti ikäiselleen supervaikean radan kunnialla.

Mielenkiintoista keskinäistä kisaa käytiin myös heikommilla sijoilla. MS-52:n puheenjohtaja Reima Rantanen lievä kotikenttäetu puolellaan veteli neljä rastiväliä puhtaasti ja päätti lisätä vauhtia, kun värkeissä oli varaa. No, reilusti pieleen meni seuraava rastiväli. Nelosella kaksi minuuttia perässä ollut kilpakumppani Janne Ståhlström kuittasi eron kiinni ja meni ohikin 44 sekunnilla. Ikätasoitus oli Reiman puolella sen verran että kuuden sekunnin voitto kirjattiin Rantaselle ja pojat olivat peräkkäisillä sijoilla 17 ja 18.

Peeter Pihliltä Vallimaili olisi syönyt hyvän pitkän lenkin päivän ja siks hän ahnehti pelkästään kunnon 15 kilsan taitoharjoituksen, jonka oli suunnitellut PR:n uusi vahvistus, maailmanmestari Olav Lundanes. Osa suunnisti täytteeksi taitoharjoituksen, osa veteli sauvakävelyä Pyörvuoren mäkisillä latu-urilla, jotkut verkkasivat pitempään ja jotkut tyytyivät Urheilutalon suihkuun ja sosiaaliseen kanssakäymiseen ennen seuran palkintogaalaa.

  • Jamo

KUVIA vesipisaroiden säestyksellä

Vallimailin 2016 tulokset