| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Loukkaantuminen vesitti huippusijoituksen Tiomilassa

MS Parman vihreä täplä lienee 6. osuudelta.

MS Parman vihreä täplä lienee 6. osuudelta.

Miesten yöllinen suunnistus Tiomilassa palkittiin sijalla 19. Sijoitus parani viime vuodesta parilla pykälällä, mutta ilman valitettavaa tapaturmaa viimeisellä osuudella olisi sija kymppisakissa ollut otettavissa. Voiton korjasi toistamiseen peräkkäin IFK Göteborg.

Yury Tambasau läksi ankkuriosuudelle ylävartalo teipattuna pehmytkudosvamman takia, mikä aiheutti varovaisuutta askeltamiseen. Kaatuminen seiskarastin tienoilla vielä pahensi tilannetta vaikeuttaen mm. rasteilla leimaamista. Oli keskityttävä enemmän juoksuun, mikä vaikeutti taas keskittymistä suunnistukseen.

Tämä kostautui isoina virheinä kuuden ja yhdeksän kilometrin välillä. Pitkään oli kaverina HS:n Olli Ojanaho, mutta eteen tulleella pitkällä rastivälillä oman reitinvalinnan toteutus vähän epäonnistui. Viimeiset neljä kilometriä sujuivat  suunnistuksellisesti hyvin huolimatta vamman kipuilua.

– Kokonaisuutena  viestistä jäi kuitenkin paljon positiivista. Joukkue on selvästi mennyt eteenpäin ja pystyi toteuttamaan suunniteltua taktiikkaa. Pieniä virheitä tuli myös osuuksilla 1-9 niin kuin aina tämän tyyppisessä maastossa helposti tulee. Pysyimme kuitenkin kymppisakissa ja sen tuntumassa yhdeksän osuutta. Tästä jatketaan positiivisin mielin eteenpäin odottaen tulevaa isompaa haastetta  eli Hollolan Jukolaa, manageri Salmenoja analysoi.

Sami Hämäläinen juoksi erinomaisen 8. osuuden.

Akseli Ruohola oli vahva avausosuudella viihtyen aivan kärkiryhmässä ja intoutuen jopa veturiksi välillä. Eka 1,5 minuutin koukun jälkeen hän kelasi kärjen kiinni. Toinen samanlainen osui viimeiselle hajonnalle, mikä tarkoitti vaihdossa sijaa 21 1.38 kärjestä.

Peter Pihlin vauhti tuntui riittävän  yön pimeydessä. Pari pientä koukkua tarkoitti paikkaa hieman hitaammin edenneessä letkassa. Kärki vaihtoi reilut viisi minuuttia aiemmin , mutta asemat säilyi.

Arto Talvisen ilme TV-haastattelussa kertoi onnistumisesta. – On tosi helpottunut olo, vaikka vire ei ollut ihan sitä mitä odotin. Keskivaiheilla tein oman valinnan, mutta se ei ollut kovin hyvä. Katsotaan nyt miten fysiikka kehittyy, varsinaista kauden tavoitetta en vielä osaa sanoa, myhäili Talvinen, joka nosti joukkueen kahdeksanneksi reilu kolme minuuttia kärjestä.

Artem Popoville tarjoutui perinteiselle putkelle, "långa nattenille", mukavasti seuraa. Vaikka isompi letka välillä jakautui pienempiin osiin, eteneminen oli sujuvaa ja mies kiiti vaihtoon 26 suunnistajan pääletkassa kolmantena.

Henri Kalve veti MS Parman väreissä jälleen hyvän viestiosuuden. Kakkospaikaan ero venyi kolmeen minuuttiin sijalla 11.

– Ihan hyvä juoksu, vaikka kohtuullisesti tuli koukkuakin, hyvä fiilis. Ekan ja vikan kolmanneksen nopein ja keskimmäisellä 7 minuuttia pataan. Harmittaa kun pummin jälkeen tyydyin letkan vauhtiin, yksin olisin selvinnyt paremmin, Eero Heinonen kertasi osuuttaan. Hienolla loppuvedolla kuitenkin Halden kiinni ja Aaro Julkuselle tarjoutui paikkaa putkiosuudelle.

Kaksikko pysyi yhdessä kolmanneksi viimeiselle rastille saakka, mistä Aaro läksi suoraan ja Halden polkukierrolle. Parikymmentä sekuntia siinä tuli takkiin, mutta paikka kymppisakissa säilyi.

Sami Hämäläinen oli elementissään ja nappasi Haldenin etumatkan kättelyssä kiinni. Lopun raju rykäisy tipautti Haldenin 15 sekunnin päähän ja sijoitus oli kahdeksan vajaat 18 minuuttia piikistä.

Varamiehenä joukkueeseen nousseesta Ricardo Esteves Ferreirasta Salmenoja oli etukäteen eniten huolissaan. Poika otti kuitenkin ohjeistuksen tosissaan eikä sortunut suuriin pummeihin. Pari eka kilsaa sujuivat hienosti, mutta vitosella oli vaikeuksia. Tämä tarkoitti sitä, että koko loppuosuus oli portugalilaispojalta yksinäistä menoa. Yksin on aina hitaampaa kuin porukassa. Sijoitus oli vaihdossa yhdestoista ja lisää eroa kärkeen tuli 10 minuuttia. Ricardo on ollut MS Parman suojissa nyt toista vuotta ja positiivinen kehitys on selvästi näkyvissä.

Kakkosjoukkue oli liikkeellä vahvasti juniorivoitoisena keräämässä suurviestikokemusta. Salmenojan laskelmien mukaan matkasta puuttui nyt kuusi potentiaalista juoksijaa, jotka kuitenkin ovat Jukolassa jälleen mukana.