Lotte ja Aleksi podiumille hiihtosuunnistuksen SM-keskimatkalla

Lottelle SM-pornssia

Lottelle SM-pronssia

Vuokatissa 17.2. pidetty hiihtosuunnistuksen keskimatkan SM-kilpailu oli menestyksekäs kisa D15 -sarjan Lottelle. Urheilu-uran ensimmäinen Suomenmestaruusmitali, pronssi irtosi ajalla 24,40. Voittajasta, Ounasvaaran hiihtoseuran Ansa-Lotta Ojanahosta, Lotte jäi vain 29 sekuntia. Vauhdikas, mutta selkeästi taitoa ja sujuvuutta testannut hiihtosuunnistusrata vaati täydellistä keskittymistä ja vauhdin jatkuvaa ylläpitoa. ”Suunnistus oli sujuvaa ja hiihto kulki hyvin”, totesi tyytyväinen Lotte. Samassa sarjassa vain noin minuutin kymppisakista jääneenä, sijalla 11, oli Elisa Pirilä.

H 20-sarjan Aleksi Hellman hiihtosuunnisti pronssille ja 9,9 km:n radan aikaan 35,54. Aikaero kultaan oli +2,57. Tavoitteena oli tehdä joka välille suunnitelma loppuun asti, ja toteuttaa se, missä myös onnistuin aina yleisörastille saakka. Sen jälkeen ote herpaantui ja ero kärkeen kasvoi nopeasti, kommentoi Aleksi. Hiihto kulki hyvin mutta fyysisesti en päässyt tiukalle, sillä koko ajan piti lukea karttaa. Maasto ja rata olivat viimeisen päälle priimaa, jatkoi Aleksi.

H17 -sarjassa Niklas taisteli hurjasti sijalle 5. Pronssi oli vain kymmenen sekunnin päässä. Niklas osoitti suorituksellaan, että loukkaantumisten aikana on tärkeää pitää yllä suunnistustaitoa kuivaharjoittelulla. Myös korvaavien harjoitteiden tekeminen ja itseluottamuksen ylläpito auttavat palaamaan kisakuntoon, kuvaili Niklas.

Saman sarjan muilla MS Parman pojilla oli epäonnea. Oskari Lepistön EmitTag teki tepposet ja hän jäi ilman tulosta, ja Wille Laitamäki joutui seuraamaan kisaa sivusta sairastumisen vuoksi.

H50 -sarjassa suksihuoltaja Tumppi rimpuili nauttien radan läpi. H75-sarjan Olli Mäkipää sijoittui seitsemänneksi ja jäi niukasti plaketeilta

SM-viesti kisattiin seuraavana päivänä kirkkaassa pakkassäässä. MS Parman ainoa joukkue, H17-sarjassa olisi ilman Willen sairastumista puolustanut viime vuotista mestaruuttaan. Nyt joukkue sai luvan kilpailla kisan ulkopuolella kokoonpanolla Oskari, Lotte ja Niklas. Nuoret vetivät hyvin tämänkin ja saivat erinomaisen harjoituksen Vuokatin urastolla