| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lasten aluekisat Miekkavuoren kupeessa

VaRa:n Matias Karru, 10, saa lähdössä ohjeita Essi Rantaselta, vieressä AngA:n Antti Reiman. Pääratamestari Anni Valtonen katsoo, että lähtö sujuu niin kuin pitää.

Lasten aluekisasarja jatkui Nousiaisissa Reima ja Pirjo Rantasen kotitalon pihapiirissä kaikkine toimintoineen MS-52:n ollessa vastuullisena järjestäjänä Reiman johdolla. Tunnelma oli erinomainen, kun kaikki tapahtui tiiviissä paketissa, lähtökin vain kivenheiton päässä.

Viistonnisella kartalla pääratamestarin vastuu oli Anni Valtosella apunaan Inna Antikainen ja koko homma tapahtui Maippi Antikaisen valvovien silmien alla. Rästäsmäen runsaspolkuinen monimuotoinen ulkoilualue pururatoineen osoittautui osalle pisimpien ratojen suunnistaneille yllättävänkin vaativaksi; aikaa tuhraantui asuntoalueen tuntumassa.

Asiantunteva kuulutus toi "ison" kisan tunnelmaa pihan maalipaikalla ja toisessa reunassa pihaa autokatoksessa oli tarjolla pikku purtavaa, superhyviä lettuja ja huoltojoukoille tietty kaffetta.

Monet lapset nuorimmasta päästä saivat ensi kokemuksensa suunnistuksen kilpailutapahtumasta. He olivat aloittaneet harrastuksen kevään suunnistuskouluissa ja mikä positiivista, heitä oli paljon. Vielä ei ollut päällä seuran suunnistusasuja, mutta se ei tahtia haitannut eikä ollut mitenkään tärkeää.

Sanni Kivijärvi saa ensi kokemuksen suunnistuskilpailusta saattajanaan Essi Valtonen ja suunta on keltaista viitoitusta kohti maalia

Tietysti osalla oli pientä jännitystä maastoon lähdössä, mutta se kuuluu asiaan. Välttämättä kaikki eivät saaneet vielä ihan parasta kokemusta, mutta tärkeintä, lähtemisen kynnys tuli ylitettyä ja seuraavalla kerralla se on jo paljon helpompaa. Toisaalta monet monet iloisen innostuneet ilmeet viimeiselle rastille tullessa ja siitä kohti maalia mennessä lämmittivät ainakin kuvaajan mieltä.

Oli menoa ja oikeaa meininkiä saattajasarjan pikkutytöllä, jonka isä sai kunnon voimaharjoituksen yrittäessään pysyä mukana tytön pikkuveli olkapäillään. Olin havaitsevinani hikihelmiä ohimolla. Tätä on lajin hienous, voi harrastaa perheittäin.

Tessa Salmisen ilme kertoo, tämä on hauskaa. Saattajilla taustalla on kiire pysyä mukana.

Osanottajamäärä jäi hiukan alle sadan, mihin saattoi vaikuttaa juuri Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla päättynyt valtakunnallinen leimausleiri. MS Parmasta siellä mukana 31 leiriläistä ja kymmenen huoltajaa ja ohjaajaa. Aluekisatapahtumassa eniten ilmoittautuneita oli kuitenkin MS Parmalta, peräti 35 ja heistä kuusi saattajasarjoissa.

Turun Suunnistajille tuli viisi ykköstilaa, Paimiolle kolme ja MS Parma vähän niin kuin kohteliaan isännän roolissa tyytyi kahteen yhden voiton mennessä Piffenille sekä Angelniemelle. Niila Kuusisto ja Jussi Ankelo MS Parmasta olivat sarjojensa voittajia.

Liikettä Miekkavuorentiellä oli illan mittaan tavanomaista runsaammin, sillä samanaikaisesti ja osittain samoilla puna-valkolipuilla oli myös Mynärastit. Maali tosin oli 200 metriä kauempana eri tien päässä.  Siellä lähtijöitä oli ennätysmäärä 81.

- Jamo -

Kisasivut

Aurinkoisia kuvia ja ilmeitä