| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Julkunen ja Ruohola kaksoisvoittoon

FIN5 ohi, kotiin on mukavampi viedä puhtaat "peliasut"! Kuva V-ME

Aaro Julkunen ja Akseli Ruohola suunnistivat 16-eliittisarjan kaksoisvoittoon FIN5-suunnistusviikon päättyessä takaa-ajoon lauantaina Rukalla. Järjestäjän ilmoituksen mukaan viikolla suunnisti 6300 suunnistajaa ja toimitsijoita oli 400, mikä antaa haastetta ensi kesän järjestäjille Lietoon ja Mynämäkeen.

– Vaikka voitto tulikin, niin omat suoritukset (paitsi viimeinen päivä) olivat tosi huonoja verrattuna aiempien suunnistusten tasoon. Mutta eipä vissiin kellään muullakaan mennyt hyvin Julkunen totesi kriittisesti.

Julkunen veti tasaista sarjaa ilman voittoa, mutta kuitenkin täyden rivin kakkosijoja ja yhteistuloksissa viiden minuutin marginaalin seuraavaksi finaalissa nousseeseen seurakaveri Akseli Ruoholaan.

MS Parman leiriä FIN5-kisakeskuksessa. Kuva AV.

– Viikon paras ja mukavin kisa. Maasto oli loistava, kun tarjosi nousua runsaasti. Lähdin neljäntenä 38 sekkaa perään kolmantena olevaan. Kakkonen lähti 2:38 mua eteen. Eteeni lähteeneen nappasin heti ykkösellä kiinni. Siinä mentiin sitten kahdestaan tosi hyvin ja hyvää vauhtia.

– Toisena lähtenyt teki virhetttä vitoselle ja napattiin se mukaan letkaan kutosella. Kolmestaan mentiin koko loppumatka ja tiesin, että loppukirikamppailu on tulossa. Olin valmistautunut siihen. Seiska rastilla olisi minulla ollut  tilaisuus ottaa eri reitinvalinta kuin muilla ja olisin päässyt ehkä karkuun. Tuo valinta oli ollut hurjasti parempi, mutta kun ei vain pokka riittänyt. Ei se enää maalissa harmittanut, kun pääsin karkuun viimäisessä mäessä. Energiageeli oli kyllä hyvä ratkaisu ja maasto oli ihana, Ruohola tarinoi hyväntuulisena.

Naisten eliitissä Susanna Tervo oli kymmenes, 18E:ssa Eero Heinonen seitsemäs, 20E:ssa Elisa Mäkinen kolmas. Viikon voiton otti Martti Kemppi, Aleksi Karttila oli toinen kuten myös Lotte-Line Ekström, Essi Valtonen oli neljäs ja Ilona Ruohola kahdeksas.

- Jamo -

Tulossivut

Kuvia - AV