| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Hämäläiselle SM-pronssi erikoispitkiltä

Sami Hämäläiselle ensimmäinen aikuisten SM-mitali, pronssia erikoispitkiltä.

Eero Heinoselle SM-kultaa kauden päätteeksi.

Sami Hämäläinen saavutti ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa aikuisten tasolla sijoittumalla kolmanneksi raastavassa erikoispitkänmatkan kisassa Hämeenkyrössä. Koko matkan hän pysyi kärkiryhmässä vaihdellen matkatekoa eri pienissä letkoissa.

Taistelu mitaleista huipentui parin kilsan loppulenkille, jolla ilmenneet krampit estivät mannatyyppisen loppurutistuksen ja sen myötä mitalin värin kirkastamisen. – Oikeastaan koko matkan etenin ihan kärkiporukassa. Kramppeja alkoi tulla 2,5 tunnin kohdalla. Kultaan olisi ollut mahdollisuudet, jos olisin seurannut Hramovia polkureitinvalinnalla tokavikalle, jossa se sitten karkasi voittoon. Tosi tyytyväinen olen kuitenkin pronssiin ja ekaan SM-mitaliin miesten sarjassa, Hämäläinen iloitsi.

Tänään Urheilukouluun asepalvelusta suorittamaan matkaava Eero Heinonen nappasi matkaevääkseen Suomen mestaruuden H20 sarjassa. Loppujen lopuksi voitto oli ylivoimainen, kun TP:n Anton Kuukka jäi neljä minuuttia. Lähes loppuun saakka mukana pysyneen ja toisena maaliin tuleen Espoon Aleksi Sorsan suoritus tuli hylätyksi.

– Hyvä kisa. Jo aamulla tuntui, että jalat on tuoreet ja sitä ne olikin. Taidollisesti meni hyvin ja pari pientä virhettä tuli. Koitin ottaa tosi rauhassa alun ja välttää vetämistä ennen loppua, mutta tietysti lähdettiin aivan täysillä ja helppoa ei ollut. Kuukka oli pitkään johdossa omilla hajonnoillaan, mutta lopulta perhosilla pääsimme Sorsan kanssa karkuun.  Loppulenkille lähtiessä kuulin ylivoimaisesta keulasta ja siirryin heti vetohommiin, josta en enää luopunut.  Tosi kiva päätös tälle kaudelle, Heinonen viestitti.

Naisten kisassa Tuulia Viberg joutui lopussa tyytymään neljänteen tilaan vaikka oli johdossa eka lenkin jälkeen. –  Kisa oli aika vaiheikas, välillä oli letkaa tarjolla, mutta aika paljon myös pätkiä, joissa piti mennä yksin. Lopussa tein ison samaistusvirheen supparastille. Se virhe maksoi arvokkaita minuutteja. Fyysisesti tänään oli hyvä päivä. Nousukunto loppukauteen, tyydytti Vibergiä.

Anni Heikkonen teki tasapainoisen suunnistuksen ja sijoittui yhdenneksitoista.

Aaro Julkunen suunnisti H18-sarjan SM-pronssille. Eka lenkillä Tuomas Heikkilän  vetämä letka oli omalla hajonnallaan vajaan minuutin keulassa, mutta kartanvaihtoon mennessä Julkunen pääsi kannoille. Toka lenkillä Julkunen pääsi jo vajaan minuutin edellekin, mutta huono reitinvalinnan toteutus vaihtoi osat. Lopullinen niitti tuli vähän ennen loppulenkille lähtöä, jossa koukkaus rastin takaa kasvatti eron Heikkilään yli kahteen minuuttiin, mistä loppulenkillä kuittaantui puoli minuuttia pois.

SM-plaketille viidenneksi ylsi Timo Peltola H70-sarjassa.