| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Elisa ja Arto varalle nuorten MM-joukkueeseen

Kuntoutumassa oleva Elisa Mäkinen nousi nuorten MM-joukkueen varapaikalle.

Elisa Mäkinen teki paluun rasteille tänä keväänä MS Parma väreissä ja on vähitellen kuntoutunut  käytännöllisesti katsoen välivuodestaan. SM-keskimatkan neljäs tila kakskymppisissä lauantaina  lienee  vakuuttanut valitsijaryhmälle, että Elisa on tullut takaisin ja menossa eteenpäin. Vaikka aiemmat meriitit on pohjalla, niin suoraa joukkuepaikkaa ei vielä hellinnyt, vaan Elisa joutuu odottelemaan kisojen lähestymistä varapaikalta.

- Nousukuntohan tässä on, niin periaatteessa oon ihan tyytyväinen. Toki Bulgarian näyttökisat ei menneet ihan putkeen ja suoritukset siellä jäi vähän harmittamaan. Mutta SM-keskarin suoritukseen oon tyytyväinen. Olin aika epävarma ennen kisaa, kun vielä edeltävänä päivän en tiennyt pystynkö osallistumaan. Karsinnassa hätäilin, mutta finaaliin sain rauhallisen mielen ja sit meni hyvin. Kauden päätavoitehan JWOC oli, mutta taustat huomioiden toi varasija on ihan mukava. Ihan mukava paluu SM-kisoihin ja kisoihin muutenkin, Elisa analysoi tilannettaan.

Arto Talvinen joutuu seuraamaan tänä vuonna nuorten MM-kisoja varapaikan suunnasta

Pojissa taistelu kisapaikoista oli tasaisempaa ja marginaalit näyttökisojen perusteella pieniä. Valintaryhmä nimesi kriteerikseen löytää joukosta potentiaaliset kisamenestyjät, missä tasaisuudelle ei jäänyt sijaa. Tämä tarkoitti mm. sitä, että näyttöpaikoissa tasaista, muttei huippunäyttöjä antaneelle, viime vuoden MM-kävijälle, Arto Talviselle ei riittänyt joukkuepaikkaa. Melko erikoista on, että varalle on valittu neljä suunnistajaa, joilta odotetaan varapaikoiltakin jatkuvia näyttöjä, mikäli joukkuepaikan täydentäminen tulee aiheelliseksi.

Kun yleensä joukkueeseen pääsy on ollut yhtä vaikeaa kuin sieltä tippuminen, niin ainakin allekirjoittaneelle Talvisen jääminen joukkueen ulkopuolelle menee pettymysosastolle.

Kun on kuusi näyttökilpailua ja kaikki onnistuu jossain, niin valintaryhmälle jää  vapaat kädet rakennella joukkue mieleisekseen. Ainakaan perusteluja ei ole vaikea löytää. Pitää liikahtaa riittävästi, jos aikoo menestyä, sen aistii valinnoista.

- Kuvittelin, että ainakin Kuukka olisi ollut joukkueessa, itse olisin tarvinnut varmaan jonkun 1-2-tilan, Talvinen arveli.

- Jamo -

Uutinen SSL:n sivuilla