| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nuorten Jukolan tulokset lopultakin valmiina, MS Parma seitsemäs

Tuomas Ankelolla avaus kohta takana. TEPPO SALMIA

Pääroolia tulosten viivästymisessä näytteli Nuorten Jukolan tuomarineuvosto, joka käsittämättömällä loppuratkaisullaan pilasi hienon kisan. Rehellisesti sanottuna tuomarineuvostolla on peiliin katsomisen paikka. Ansaitsiko suunnistava nuorisomme tämän kohtelun!

Oikeat tulokset saatiin julkisuuteen vasta kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen liiton sääntöryhmän hyväksyttyä MS Parman ja Hiidenkiertäjien valituksen tuomarineuvoston tekemästä joukkueittensa hylkäämispäätöksestä.

Näin tulosluettelo muuttuu lopullisesti siten, että Hiidenkiertäjät palautetaan kilpailussa kolmanneksi ja MS Parma seitsemänneksi.

Alun perin molempien joukkueiden kuudennen osuuden viestinviejien suoritukset hyväksyttiin ratamestarien virheen perusteella. Yli vuorokauden kisan päättymisen jälkeen joukkueet taas hylättiin kielletyllä alueella liikkumisen vuoksi.

Nyt sääntöryhmä katsoi tässä tapauksessa kuitenkin järjestäjien virheiden olleen kielletyn alueen merkinnässä ja kartoituksessa niin merkittäviä, että ne katsottiin lieventäviksi asianhaaroiksi. Lisäksi sääntöryhmä otti huomioon, että kyseessä oli lasten ja nuorten kilpailu.

Iina Päärni nosti joukkueen taisteluasemiin tooisella osuudella. SAMI AALTO

Vaikka kisa lienee monilta painettu jo muistojen joukkoon, niin jospa kuitenkin palataan vähän vielä tapahtumiin MS Parman osalta.

Avausosuuden juoksi Tuomas Ankelo. Epäonnekseen hän koukkasi ykkösellä väärän hajonnan kautta ja jäi hitaammin kulkevaan letkaan. Lopun juoksu oli virheetön. Minuutin parannus osuusajassa olisi vienyt kymppisakkiin, mutta nyt vaihtosija oli 34:s.

Toisella osuudella Iina Päärnille  joukkueita tuli heti selkä edellä vastaan. Puhtaalla juoksulla hän ohitti 18 joukkuetta ja vaihtoi sijalla kuusitoista.

Lassi Ekströmillä oli viestin lyhin osuus, mutta silläkin hän onnistui nousemaan parin minuutin päähän kärjestä ja yhdeksänneksi.

Anna Kapanen aloitti osuutensa vahvasti tavoittaen kärkiryhmän jo kolmosrastilla. Samaistusvirhe kuntorataverkostossa meni poukkoiluksi Pyrinnön tytön kanssa ja yllättäen ylimääräiset viisi minuuttia meni aikaa ennenkuin nelonen löytyi. Loppu tuli jälleen hyvin ja sijoitus oli 14:s.

Voi kun pääsis jo maastoon! SAMI AALTO

Joukkue nousi kuitenkin jälleen kymmenenneksi, kun Carlit Tölkkö oli osuutensa juossut.

Jussi Ankelo nosti sijoitusta neljänneksi aina seiskarastin jälkeiselle kielletylle alueelle saakka. Epäonnekseen virheellisesti maaston merkitty kielletyn alueen viitoistus ei osunut hänen reitilleen. Huomattuaan tapahtuneen ajatus suorituksen hylkäämisestä oli päällimmäisenä ja lopun suunnistusrytmi hajosi. Parin minuutin virheestä huolimatta vaihtosijoitus oli kuudes.

Ankkuri Venla Lehtonen tavoitti kärkeä parilla minuutilla ensimmäiseen väliaikaan mennessä. Kuntoratojen tulkinnassa tullut virhe vei minuutin ja kymppirastin epäonnistunut lähestyminen kaksi. Maali tuli vastaan sijalla seitsemän 7 minuuttia voitajaa Espoota perässä.

Totuus on, että kaikki olisi joukkueella ollut mahdollista, mutta tiheä kuntorataverkosto aiheutti tällä kertaa ratkaisevat virheet. Seuran kakkonen oli 49:s ja kolmonen 84:s.

Venla-ankkuri matkaan. TEPPO SALMIA