| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Viestin SM-kullat jäi saavuttamatta

Kakskymppiset "pojat" kohti SM-hopeaa. TEPPO SALMIA

MS Parman 20- ja 18-pojat onnistuivat parhaiten saavuttamalla hopeaa ja pronssia SM-viesteissä. Viestit kisattiin Hämeenlinnan Kalvolan pitäjän alueella.

Tarjolla oli monimuotoinen ja haastava maasto, jossa viestijoukkueiden taito, maltti ja kunto ratkaisivat. Maasto sisälsi riittävästi rinnettä ja tasaisempaa pienipiirteistä aluetta. Paikoittain esiintyvä peitteisyys ja ryteiköt asetti suunnistustaidolle haastetta. Tyypillistä oli pohjan runsas kivikkoisuus ja kartalla olleet sadat erikokoiset kivet.

Pääsarjassa MS Parmalta puuttui ykkösmiehistö, kun Topi Penttinen ja Akseli Ruohola olivat sairaslistalla ja Eero Heinonen kisaili samanaikaisesti radalla SM-viesteissä toki todella hyvin Urheiluliiton joukkueen juostua 4x1500 metrillä Suomen enätyksen. Heinonen oli avausosuuden selvästi nopein.

Arto Talvinen koukkasi aloituksessa ykköstä sen verran, että jäi pääletkan hännille. Jatkossa ero kärkeen ei vain kaventunut ja joukkue  vaihtoi sijalla 38. 1,5 minuuttia kärjestä.

D20 Sm-pronssi valuu HS:n laarin. TEPPOSALMIA

Toinen osuus hajoitti letkoja ja Jonas Hubacek kipusi onnistuneella juoksulla nopeaan tahtiin  kohti kärkeä ja nousi vaihdossa viidenneksi aivan hopeasijan tuntumaan.

Ankkuri Eero Lapila jäi vähitellen reitinvalinnoillaan yksin ja taipui sijalle kuusitoista. Seuran kakkosjoukkue Tuukka Mäkinen, Tomás Lima, Aaro Julkunen oli seitsemästoista minuutin ykköstä hitaampana.

Naisten joukkue oli kokenut ryhmä ja siksi   odotukset olivat korkealla. Nyt kuitenkin ratamestarin hajontahärveli koitui joukkueen kohtaloksi Tuulia Vinerg käytyä avausosuuden alussa väärällä hajonnallla ja joukkue hylättiin. Maija Sianoja ja Enni Jalava saivat juosta veistin loppuun ja molemmat juoksivat molemmat osuutensa kärkiaikoja. Ajat summaten loppuaika olisi riittänyt selkeästi pronssiin.

H20-viestissä Wille Laitamäki aloitti hyvin tullen vaihtoon toisena. Alleksi Karttila teki lopussa muutaman minuutin virheen, mikä vei mahdollsuuden voittotaisteluun. Niklas Ekström hoiti joukkueen perussuorituksella hopealle.

Elias Lehtonen nosti 18-pojat viestin kärkeen. TEPPO SALMIA

H18-pojissa Lauri Aallolla oli hallittua tekemistä kolmanneksi viimeiselle rastille saakka, jossa kärki karkasi. Elias Lehtonen paikkasi keskimatkan epäonnistumistaan juosten nappijuoksun ja tuli vaihtoon kärjessä. Yleensä takuuvarma Topias Muukkonen ankkurina teki yhden kuuden minuutin pummin ja taipui pronssille.

20-tytöt taistelivat mitalista loppuun saakka, mutta Helsingin Suunnistajat oli lopussa sekunnin edellä ja ottivat pronssin. Pronssi oli otettavissa, mutta tein lopussa reitinvalintavirheen menettäen etumatkani. Viimeinen leimaus meni pieleen ja loppusuoralla matka vaan loppui kesken, Elsa Ankelo harmitteli neljättä sijaansa.

Emma Katajamäki avasi hyvin, mutta Tessa Salmialla oli keskittymisvaikeuksia toisella osuudella. – Tiedä sitten että johtuiko keskarin tapaturmasta vai oliko vain huono päivä. Alku sujui ja fyysisesti hyvä vire, vitoselle kosautin kunnolla ja loppu jotenkin taistellen vaihtoon. Harmittaa, joukkueen puolesta etenkin.

D45-joukkue Outi Sareila, Sanna Koistinen ja Sanna Paukkunen sijoittuivat plaketille viidenneksi.

 

Kuva-albumi  TEPPO SALMIA