| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Viestiliigan finaaleista ei jäänyt paljoa käteen

MS Parman kaksikko Arto Talvinen ja sammuneella lampulla neljä viimeistä rastiväliä juossut Tuukka Mäkinen mukana alun kärkiryhmässä. VIESTILIIGA/AULI PACKALÉN.

MS Parmalla oli kokoonpanovaikeuksia ihan riittämiin eikä päässyt liikkeelle parhailla kooonpanoillaan Viestiliiga finaaleissa Kirkkonummella. Erilaiset esteet, sairastumiset ja loukkaantumiset vaativat veronsa. Miehissä kolmosjoukkueelle ei riittänyt ankkuria ja naisissa toinen joukkue ei startannut lainkaan.

Viestiliigan finaaleissa ratkottiin liigan kokonaisvoittajat. Pistetaulukot olivat sen verran tiiviitä, että varsinkin naisissa oli vaihtoehtoja enemmänkin, kun jaossa oli tuplapisteet. Miesten sarjan voitti finaalin nelonen Tampereen Pyrintö ja naisten ykkönen oli finaalinkin voittanut Lahden Suunnistajat-37 ankkurinaan Minna Kauppi.

MS Parman miehet jättivät kaksi ensimmäistä kisaa kokonaan väliin ja muutenkin oli kokoonpanovaikeuksia jukolaa lukuunottamatta. Loppusijoitus oli 19. Naisissa tilanne parempi varsinkin Enni Jalavan siirryttyä joukkoon mukaan. Pisteitä herui kaikista starteista. Finaalin heikompi suoritus pudotti sijoitukseen kahdeksaan.

Miesten viesti käynnistyi illan alkaessa hämärtyä yöksi. KooVee karkasi heti ensimmäisellä väliaikarastilla muilta, eikä luopunut paikastaan missään vaiheessa. Timo Sild, Lauri Sild ja Oleksandr Kratov MM-tason suunnistajina korjasivat potin parin minuutin erolla Helsingin Suunnistajiin.

MS Parman alku sujui mainiosti. Arto Talvinen tarkkaili tilannetta kymppisakissa, kunnes viimeisillä hajonnoilla nousi hienosti kolmanneksi. Toisella osuudella varamiehen paikalle tullut Aaro Ruohola ei pysynyt kärjen kyydissä. Kun vielä radan loppuosalla tuli heikompia rastivälejä,  sijoitus valui 36:nneksi.

Akseli Ruohola ankkurina sai heti hyvän rytmin päälle ja eka väliaikaan mennessä hän oli ohittanut jo kuusitoista joukkuetta. Lopun pieni virhe kolmanneksi viimeisellä rastilla söi lopputuloksesta neljä sijaa joukkueen oltua kuudestoista.

Naisten viestissä venla-ykkösestä oli jäljellä vain Enni Jalava. Aloituksen hoiti Sanna Paukkunen sijalle kaksikymmentä. Enni Jalavakaan ei ehtinyt ihan kärkivauhtiin, mutta pystyi nostamaan sijoitusta kuitenkin viisi pykälää.

Pikahälyytyksellä ankkuriksi kutsuttu nuorten sarjalainen Noora Neuvonen joutui kovaan paikkaan. Heti ykkösvälillä polkujen kanssa oli vaikeuksia, mutta lopun suunnistus sujui kohtuullisen hyvin. Joukkue 31.