Veli-Matti Rintala tarkkuussuunnistuksen SM-pronssille

Veli-Matti Rintalalle SM-pronssi

Kokemäellä järjestetyissä tarkkuussuunnistuksen Suomenmestaruuskilpailuissa MS Parman Veli-Matti Rintala ylsi normaalikisassa upeasti pronssille.

Kovatasoisessa kisassa vain mitalikolmikko selvisi kisasta virheittä. Voiton vei Martti Inkinen (Rajamäen Rykmentti), kakkoseksi tuli lajin moninkertainen SM-, EM- ja MM-mitalisti Antti Rusanen (Keravan Urheilijat).

- Mukavalta tuntuu voittaa SM-mitali. Joskus aiemmin olen mestaruuskisoissa yltänyt neljänneksi, tämä on ensimmäinen SM-mitalini, kertoi Veli-Matti Rintala tyytyväisenä palkintojenjaon jälkeen.

Mitalistien järjestys selvisi aikarasteilla. Inkinen ratkoi kolme tehtävää oikein 19 sekunnissa. Rusasella kului aikaa 7 sekuntia enemmän, Rintala käytti tehtäviin 35 sekuntia. Viidenneksi sijoittunut Petteri Suominen (Helsingin Poliisi-Voimailijat) käytti vain 13 sekuntia ja oli aikarastien nopein. Mitaleille hän ei kuitenkaan yltänyt tehtyään perusradalla yhden virheen.

Risteen moottoriradan lähimaastoon laadittu rata vaati tiukkaa keskittymistä. Tehtäviä oli 33, ja niiden vaikeustaso oli sopiva laittamaan maan parhaimmisto järjestykseen. Sijoille 5.-19. sijoittuneetkin tekivät perusradalla vain yhden virheen, joten kisa oli poikkeuksellisen tasainen.

SM-kisat järjesti tänä vuonna suunnistusseura Kokemäen Kova-Väki. Kilpailun valvoja Jari Turto kertoi järjestäjien kovasta urakoinnista:

- Metsään raivattiin jonkin verran ihan uutta kulku-uraa, mutta hyvin onnistuttiin. Myös pyörätuolia käyttäneet kilpailijat olivat uraan suht tyytyväisiä. Normaalikisan aikarastiasemaa puolestaan jouduttiin muuttamaan vielä kilpailupäivän aamuna ja piirtämään karttaa hieman uusiksi.

MS Parmalaisista ensimmäistä kertaa SM-kisoissa kilpailleen juniori-ikäisen Anni Lumiaisen sijoitus oli 35. (28 p./171 s.). Jyrki Lumiainen oli 24. (31 p./92 s.) ja Vakka-Rastin Veijo Viitanen 41. (27 p./270 s.). Paralympia-luokitelluista kilpailijoista paras oli Pekka Seppä (Suunta-Sepot), sijoitus 27. (30 p./145s.).

Vaihtelevassa säässä Suomenmestaruudesta kisasi normaalimatkalla 52 tarkkuussuunnistajaa.