| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Tuulia Vibergille kultaa SM-yöstä

Tuulia Viberg otti kultaa SM-yöstä Kuusankoskella.

MS Parman Tuulia Viberg oli D20-sarjan taitavin ja vauhdikkain yösuunnistuksen SM-kisoissa Kuusankoskella lauantaina.  Arto Talvisen SM-pronssin lisäksi MS Parmalle tuli useita SM-plaketteja.

Miesten pääsarjassa ainoana MS Parmasta finaaliin selvinnyt Peeter Pihl sijoittui plaketille kymmenenneksi oltuaan jo perjantain karsinnassa kolmas. Naisten sarjassa Katja Mjösund jäi niukasti 13 sekunnilla plakettien ulkopuolle sijalle yksitoista.

− Suunnistus oli tänään kokonaisuudessaan sujuvaa ja juoksu rullasi helposti. Taktiikkani oli edetä varmojen kohteiden kautta kompassia käyttäen. ja se toimi. Rata sopi minulle hyvin, kun  siinä oli paljon nopeajuoksuisia välejä, mestari Viberg kertoi.

Arto Talvisen tavoite tälle kaudelle oli viisi henkilökohtaista SM-mitalia. Neljäs mitali tuli nyt yöltä ja se viideskin sija oli sentään neljäs. Kyllä ihan tyytyväinen olen, mutta kun yhtään kultaista ei tullut, niin jäi hiukan harmittamaan.

– Alku lähti hyvin liikkeelle, kun pari ekaa rastia löytyi ilman minkäänlaista
epävarmuutta. Kolmoselle sitten tuli pieni keskittymisen herpaantuminen ja 15 sekkaa koukkua. Neloselle tosi mutkitellen +40 sekkaa. Vitoselle melko tyhjässä rinteessa menin liikaa oikealle ja minuutin koukku oli tosi. Kutoselle luulin lähteväni pois tieltä eri kohdasta mistä todellisuudessa lähdin ja lopulta nousin väärään mäkeen, mihin hukkui 1,5 minuuttia. Loppu menikin sitten puhtaasti, kun välit olivat lähinnä polkujuoksua ja kun juoksukin kulki niin mikäs siinä oli juostessa, Talvinen analysoi.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana peräti 11 SM-mitalistia viimeisteli kuntoaan  SM-yön 2010 maastossa Mynämäessä kisaa edeltävällä viikolla.  Mm. D15-sarjan kärkinelikosta kolme haki tuntumaa vakkayössä. Hiisirasti Noora Koskinen otti nyt selvän mestaruuden, Vakka-Rastin Enni Jalavan kehityskaari kauden arvokisoissa päättyi SM-pronssiin ja MS Parman Anni Valtonen oli vielä neljäs.

MS Parmasta SM-plaketeille ylsivät myös Liisa Veijalainen, Emilia Rantanen ja Essi Hakala.