| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Timo ja Venla hopealla SM-yössä

Aaro Ruohola loppuviitoituksella. SSL/MARKO KANTANEVA.

Tavanomaista pienempi joukko MS Parmasta osallistui tämän kauden SM-yöhön, joka järjestettiin  Haminan Metsäkylässä, kun esimerkiksi Akseli Ruohola ja Enni jalava kisasivat maajoukkueen mukana samanaikaisesti Sveitsissä Euromeetingissä. .

Tarjolla oli Kymenlaakson parasta yömaastoa, jonka kulkukelpoisuus oli pääasiassa hyvää. Kankaiden välissä korkeimmat mäet nousivat 50 metrin korkeuteen. Mäkien rinteet olivat monin paikoin pienipiirteisiä ja peitteisyydessään haastavia. Reitinvalintamahdollisuuksia lisäsivät metsätiet sekä polut ja onnistuneita isojakin kiertoja nähtiin monta.

MS Parman miehet selvisivät perjantain karsinnoista finaaliin, jossa parhaiten onnistui Topi Penttinen sijoittumalla SM-plaketille seitsemänneksi kuutisen minuuttia mestari Santeri Silvennoisesta jääneenä.

− Rastinotoissa oli tänään hermoilua. Niissä tuli virheitä ihan liikaa. Reitinvalinnoissa kyllä onnistuin, jospa tämä riittäisi plakettiin. Se oli tavoitteena, Penttinen alkupään lähtijänä aprikoi TV-hastattelussa.

Uransa parhaaseen pääsarjan SM-sijoitukseen ylsi Aaro Ruohola. Kärkiväliaikoja napsahti kaikilla väliaikarasteilla ja vielä maalissakin. Lopputuloksissa suoritus riitti sijaan viisitoista.

Mestariksi suunnistanut yöspesialisti Santeri Silvennoinen teki perhosten jälkeisellä pitkällä välillä rajun pitkän kierron ja venytti johtoasemansa 2,5 minuuttiin Koveen Timo Sildiin. Sen jälkeisellä suoralla vedolla tuli minuutti takkiin  ja lopussa kierto toisen saman verran. Niinpä voittomarginaali kuihtui puoleen minuuttiin.

Yöllä tyypillistä ovat kovimpien loppupään lähtijöiden junat, joita nytkin nähtiin. Perhosilla kompuroinut sai jatkossa pitkään vetoapua Sildiltä nousten hopealle. Samaten Terän Ilari Sulkula nautti Silvennoisen kyydistä ollen SM-nelonen.

Naisissa Tuulia Viberg alkupään lähtijänä sai tehdä yksin töitä ja otti samalla kaikilla väliaikarasteilla pohja-ajat. Lopussa riitti pitkään jännittämistä, mihin suoritus riitti. − Pieniä rastinottovirheitä tuli, mutta muuten suoritus oli hallittua, yhdeksänneksi ja SM-plaketille sijoittunut Viberg totesi. Ylivoimainen mestari oli Jämsän Merja Rantanen.

15- vuotias Venla Lehtonen jatkoi SM-mitaliketjuaan yön hopealla. − Olin odottanut kauan ensimmäistä SM-yötäni. Kiva oli laittaa lamppu päähän ja hyvinhän kisa menikin, Venla iloitsi tyytyväisenä.

Toinen SM-hopean otti Timo Peltola veteraaneissa. Kuuden minuutin tappio voittajalle kertoo vaativasta radasta.

– Meille vanhoille rata oli kokonaan hakkuujätettä ja tiheää huonokulkuista metsää. Rastit piilossa puskassa. Ei hauskaa. 100m rastiväli, kuusi minuuttia viihdyin alle 30 m lipusta, se siitä vaikeudesta, tuumasi Timo.

SM-plaketeilla olivat lisäksi Aleksi Karttila kuudes H20:ssa, sekä H16-sarjan kaksikko Topias Muukkonen ja Laari Aalto peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi.

  • Jamo