| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suomi viides sprinttiviestissä

Maija jättää Ranskan taakseen loppurutistuksessa. Kuvaaja Donatas Lazauskas

EM-kisojen avausmatka sujui Suomen joukkueelta valmennusjohtoa tyydyttäen. Viimeiseen kahdeksaan vuoteen mitalimenestystä lajissa ei ole tullut. Kerran neljäs ja viides tila ovat parhaimmat.

MS Parman Akseli Ruohola ja ankkuri Maija Sianoja hoitivat hommansa hyvin. Avausosuus ei sujunut Vera Klemettiseltä reitinvalinnallisesti parhaalla tavalla ja sijalta 15 1.22 Sveitsin jälkeen Ruohola pääsi matkaan. Sveitsin mestari Joey Hadornin vauhti oli 35 sekkaa Ruoholaa nopeampi.

Vaihdossa Aksu oli yhdeksäs ja 1.57 kärjestä. – Siellä oli jonkin verran rakennettuja aitoja matkalla sekä stadionin maaliintulossa isompi sokkelikko. Etukäteen näitä osattiinkin odottaa. Kisassa taktiikkana oli lähteä rohkeasti liikkeelle. Mielestäni löysin kelvolliset reitinvalinnat, ja kokonaisuutena se oli hyvä suoritus, mietti Ruohola.

Aleksi Niemi antoi radalla kaikkensa ja vaihtoi seitsemäntenä 2.34 Sveitsistä.

Maija Sianoja suunnisti vakuuttavasti, ja voitti myös kiritaistelun lopun stadion-osuudella Ranskan Cecile Calandrya vastaan. Sveitsin ankkuri Elena Roos oli vain 9 sekuntia Maijaa nopeampi.

– Se oli sellainen hallittu suoritus ja loppua kohti vauhdiltaan hieman kiihtyvä. Kartan käännön jälkeen aloin nähdä ranskalaisen selkää, ja matka riitti vielä juuri ohitukseen lopussa. Kaksi sijaa sain nostettua, ja siihen olen tyytyväinen, iloitsi Sianoja.

Huomenna on knockout-sprintin karsinta ja lauantaina erävaihe.