Suomi neljäs naisten viestissä

Naisten viestissä neljänneksi sijoittunut Suomen joukkue Juoksujärjestyksessä Maija Sianoja (vas.), Marika Teini (oik.) ja Venla Harju. Kuva: Erik Borg

Lauantain keskimatka ei isompia hurraa-huutoja aiheuttanut. Akseli Ruohola oli 28. vajaat kolme ja puoliminuuttia kärjestä. Maija Sianojalla ei kulku ollut kohdallaan ja sijoitus painui 44:nneksi.

Sunnuntain viestissä Sianoja oli ykkösjoukkueen avaaja.  Alkuun osui kohdalle heti pisin hajonta, mikä tarkoitti väliaikarastilla 39 sekunnin takamatkaa.  Sen kiinni kurominen ei onnistunut, vaikka kaikki oli pelissä.

Areenan läpijuoksussa ero kärkeen oli pysynyt samana. – Taisteluahan se oli. Olin tiukoilla koko matkan ja viimeiseen mäkeen kanttasin aika pahasti, harmitteli Sianoja, joka joutui taipumaan vielä puolisen minuuttia lisää ja vaihtoi sijalla 11.

Marika Teini toisella osuudella tavoitti kärkeä muutaman sekunnin ja lähetti Venla Harjun ankkuriosuulle sijalta seitsemän.

Harjukaan ei pystynyt nousemaan mitalisijoille, vaan Suomi oli neljäs kaksi minuuttia 17 sekuntia voittajasta. Positiivista oli, että Suomen kaksi muuta joukkuetta olivat sijoilla kuusi ja seitsemän.

Miesten viestissä Suomen ykkösjoukkue ilahdutti noustuaan kovassa loppukirissä Miikka Kirmulan toimesta kakkosijalle.

Akseli Ruoholan rooli oli kakkosjoukkueen ankkuri. Maastoon hän pääsi sijalta 12. Kaikilla joukkueilla oli kovimmat miehet tulessa, mikä ei antanut paljoa mahdollisuuksia sijoituksen parantamiseen. Suomi 2 oli maalissa kymmenes.

Olin mukana viiden hengen porukassa melkein koko matkan. Suunnistin ihan hyvin ja poimin omat hajonnat sujuvasti. Siitä porukasta tulin toisena maaliin ja hyvä niin. Jaksoin puristaa vikaan ylämäkeen vielä kunnolla. Ihan hyvä suoritus kokonaisuudessaan, Ruohola totesi.