| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

SM-erikoispitkät sateessa

Henrik Väisänen SM-plaketilla erikoispitkillä

Tiia Istolahti suuntaa kohti loppulenkkiä, kun Trianin Katja von Schoultz vielä tekee reitinvalintaa.

Poikkeuksellisen rankoissa olosuhteissa juostut erikoispitkät eivät olleet msparmalaisille kovin suosiollisia, sillä ainoana mitalin syrjään pääsi kiinni Sanna Paukkunen D40-sarjassa ottaen SM-pronssia. Tyytyväinen mies oli ainakin Henrik Väisänen, joka lopun jalkakrampeista huolimatta taisteli miehissä kymmenenneksi ja plaketille.

Sään haltijat eivät suosineet suunnistajia  Loimaan Metsämaalla. Vettä tuli taivaalta jo pitkin yötä ja koko kilpailun ajan välillä rankastikin. Kun siihen lisätään vielä kuuden asteen lämpötila, niin ei tarvitse etsiä selitystä poikkeuksellisen runsaisiin kisasta luopumisiin jo ennen starttia.

Oman härdellinsä aiheutti vielä tienvarsiparkeeraukseen siirtyminen pakon edessä. Järjestäjät olivat kyllä hyvin siihenkin varautuneet tarjoten pikkubussikuljetuksia nonstoppina, eikä lähdöistä myöhästymisiä tapahtunut.

Maasto ja kartta olivat priimaa myöhäissyksyn maastomaratonille. Ratamestarit olivat hyödyntäneet koko maastoalueen tehokkaasti, eikä todellakaan tarvinnut leimata joka mäen päällä, tarjolla oli kunnon pitkiä reitinvalintavälejä. Pitkiä tiekiertoja täydensivät erilaiset suoremmat vaihtoehdot.

Tuukka oli kakskymppisten neljäs.

Henka Väisänen oli pitkään hyvässä vauhdissa. Vaikka porukka vaihteli hajontalenkkien mukaan, niin putkelle siirryttäessä rastilla 19 oli matkaa maaliin rapiat päälle kolme kilsaa ja himmeimmistä mitaleista taisteli 14 miestä noin minuutin pituisessa letkassa  mestari Elias Kuukan oltua jo omilla teillään.

– Krampit alkoi vihjailla jo vähän ennen rastia, mutta siitä lähdettäessä oli pakko heivata vauhtia, harmitti kun letka alkoi karata. Onhan tää kuitenkin hieno lopetus kaudelle, kun pitkät meni kolhujen takia pieleen. Peeter Pihl oli 26. ja Aaro Ruohola 31.

Alkukiihdytyksessä hyvin mukana ollut Arto Talvinen juoksi tosissaan 50 minuuttia todetakseen, että alkuviikon sairastelu on vienyt parhaan terän. Kun jalat eivät toimineet oli turha jatkaa päivän kelissä enempää, jotta Halikossa olisi taas iskussa.

Naisissa Tiia Istolahti jäi niukasti plaketeilta oltuaan yhdestoista. Kolme kilsaa ennen maalia saumat kymppikärkeen oli vielä olemassa. – Pitkään sujui ihan hyvin, mutta putkelle mentäessä en vaan enää jaksanut. Laura Portin oli 19. ja Anni Heikkonen 22. Mestaruuden nappasi Angelniemen Sanni Kivelä.

Iloinen veijari oli myös Tuukka Mäkinen, joka H20-sarjassa oli SM-kisan nelonen. Pronssiin jäi eroa 32 sekuntia. Eero Heinonen ei ollut täydessä iskussa. – En ole viime aikoina päässyt treenaamaan juuri ollenkaan ja sit olen ollut myös vähän kipeä. Kaikki oli pelissä maaliin tulessa ja tovin piti huilata ja ottaa juomaa maaliviivan takana, ennenkuin poika siirtyi leiman tarkistukseen. Heinonen oli kuudes.

Vähän huonommin kävi Akseli Ruoholalla. Sopivassa letkassa meno tyssäsi kuin seinään, kun pieni puutikku tunkeutui kengästä läpi. – Tovin yritin vielä juosta sen kanssa, mutta ei tuntunut hyvältä. Meni siinä aikansa, kun irroitin kengän jalasta ja revin tikun pois. Onneksi ei mennyt sentään jalkaan asti. Ei tuntunut enää mukavalta viivytyksen takia ja suuntasin kisakeskukseen.

SM-plaketeille ylsivät lisäksi Oskari Lepistö, Timo Peltola, Elsa Ankelo ja Eija Koskivaara.

Kuvasatoa jatkuvasta vesisateesta, välillä aika rankastakin.

Google+-kuvat