| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianojalle yön SM-hopea

 

Maija Sianoja, yön SM-hopea

MS Parman Maija Sianoja sijoittui hopealle samalla ajalla Martina Joensuun kanssa yösuunnistuksen SM-kisoissa Loimaan Alastarossa sunnuntain vastaisena yönä. Seuran suunnistajien menestys oli muutenkin hyvä viidellä mitalisijalla ja seisemällä plaketilla. Pääsarjojen mestaruudet menivät selvillä eroilla Rajamäen Marjo Liikaselle ja Angelniemen Mikko Sirenille.

Loimaan seuden seurojen järjestämä SM-yö tarjosi monipuolista suunnitusta yökyöpeleille Kyrönkorven pienipiirteisessä ja peitteisessä maastossa. Tarkkojen rastipisteiden lisäksi suunnistajat saivat ratkoa reitinvalintoja rikkonaisessa maastossa, johon tiheiköt ja huonokulkuiset ryteiköt antoivat oman mausteensa.

− Neljä väliä meni putkeen, mutta sitten huonon reitinnvalinnan myötä otin takkiin minuutin, tiekierto olis ollut nopeampi. Fyysisesti oli ihan hyvä päivä, tosin lopussa alkoi painamaan. Saatuani edellä lähteneitä vähitellen kiinni, niin jostain syystä tuli kiirettä ja hätäilyä enkä pysynyt enää oikein suunnassa aiheuttaen epävarmuutta. Mitali kuitenkin lämmittää mieltä, etenkin kun pitkä- ja keskimatka meni niin kuin meni, kolmisen minuuttia virheisiin hukannut Sianoja kertoi  tyytyväisenä.

Outi Sareila oli Sianojan vauhdissa vielä rastilla kahdeksan ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Miesten finaalissa MS Parman Peeter Pihl oli neljästoista. Hyvän karsinnan juossut Sami Hämäläinen löi finaalin alkumatkasta yläsäärensä kallioon sen verran vahvasti, että joutui hakeutumaan ensiapupisteelle ja sieltä tikattavaksi.

Anni Valtonen oli tyytyväinen SM-hopeaansa

−  Kyllähän hopea antaa pikkasen lisää motivaatiota. Lähdin vaan nautiskelemaan, kun kauden aikana on ollut niin paljon pettymyksiä. Suunnistin varmojen kohteiden kautta, mutta tein silti ärsyttävän parin minuutin koukun kutosella, Anni Valtonen totesi huojentuneena.

Arto Talvinen kuittasi yöstä hopean kolmen SM-kullan ja yhden hopean jatkoksi tosin kahdeksan minuutin tappiolla mestari KR:n Santeri Sivennoiselle. Kovin paljon hyvää ei Talvinen suorituksestaan löytänytkään, niin paljon tuli virheitä. –  Huonoja reitinvalintoja, erittäin huonoja toteutuksia ja huonoja rastinottoja. Ei ollu ihan sitä mun lempimaastoa. Neljä tai viis kertaa kompassilla ihan vinoon, Talvinen purki tuntojaan.

SM-hopeaa suunnisti myös takuuvarma yömies  Timo Peltola. Pronssilla olivat Olli Mattila ja Akseli Ruohola.

SM-plaketin saavuttivat  Aaro Ruohola , Mirka Maisila, Eija Koskivaara, Emilia Rantanen, Essi Hakala, Outi Sareila ja Martti Kemppi.

- Jamo -

Kisasivut