| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianojalle SM-pronssi sprintistä

Aleks Hiidenhovi suunnisti H18-sarjan SM-pronssille Hesassa.

Maija Sianojalle kolmas SM-sprintin pronssi D21-sarjassa.

Ensimmäistä kertaa suuri sprinttikilpailu, noin 2000 osanottajaa, järjestettiin Helsingin kaupungin alueella Kaarelan kaupunginosassa, jonka osa-alueista kilpailu keskittyi Malminkartanoon ja Kannelmäkeen. Monipuolinen miljöö tarjosi erinomaiset mahdollisuudet sprintin toteuttamiseen.

Maija Sianoja otti kolmannen SM-sprinttipronssinsa, edelliset olivat vuosilta 2014 ja 2015. –  Paljon jäi parannettavaa. Suunnistus oli jaloissa oikeastaan puoleen väliin asti. Ensimmäiselle pidemmälle välille 5.-6. en ollut ehtinyt lukea reitinvalintaa ja leimauksen jälkeen piti ihan kunnolla pysähtyä, lisäksi kaaduin reitillä liukkaissa puuportaissa. Ysille valitsin huonon reitinvalinnan ja tein vielä virheen sen toteutuksessa.

Ricardo Esteves oli toiseksi nopein H20-sarjassa

– Tällä välillä ehdin kuitenkin lukemaan eteenpäin ja sain paremman otteen hommaan. Loppu tulikin ihan sujuvasti lukuun ottamatta lyhyttä 12.-13.- väliä, jossa juoksin rastinotossa väärälle puolelle pensasaitaa.

–Eli kuten alussa totesin monessa kohdassa olisi ollut sekunteja viilattavissa. Mutta pitää kuitenkin olla tyytyväinen että tällainen suoritus riitti mitalisijaan. Viikonlopun mitalit lämmittää mieltä kokonaisuudessaan vaisun kauden päätteeksi.

MS Parman naisten kokonaissuoritus oli hyvä. Tuulia Viberg oli ja vain kuusi sekuntia Maijasta. Tiia Istolahti ja Jannina Gustafsson oli peräkkäin sijoilla 14 ja 15 ja hekin vain puoli minuuttia mitaleilta ja minuutin mestari Kirsi Nurmesta.

Huonoa tuuria oli Anastasia Rudnayalla, joka veti karsinnan läpi ylivoimaista vauhtia, mutta oli ylittänyt pienen kielletyn alueen ja hylsyhän siitä tuli. Todella laiha lohtu oli B-finaalin kaksosryhmän voitto kolmella minuutilla.

Artem Popov WRE-kisassa kolmas. Kuva: Ilu

Miehissä Artem Popov voitti karsintalohkonsa ja WRE-kisan kolmas 13 sekuntia mestari Olli Ojanahosta.

–Aamulla karsintakilpailu oli hyvä. Ei tullut taitopuolella  monenkaan sekunnin menetystä ja pidin yllä hyvää vauhtia.  Sprinttien välillä  lepäsin ja söin. – Valmistauduin finaaliin vakavasti. Minulle se oli viimeinen yksittäinen sprintti tällä kaudella. Halusin kokeilla kykyäni suunnistaa nopeasti kaupungissa ja saada WRE-pisteitä. Fyysisesti tuntui erittäin hyvältä. Alusta asti tajusin, että on vaikea rata.

– Koko ajan oli pidettävä mielessä, missä vaiheessa työskentelet ja milloin on aikaa tarkastella seuraavia rastivälejä, vaikka siellä oli monia kiellettyjä alueita ja vaarallisia tiereittejä.

– Pidin maastosta ja kartasta, se oli vaikeaa ja mielenkiintoista, niin kuin sen pitääkin olla tämän tason kilpailuissa. Tein yhden virheen, mikä vei mahdollisuudet  kultaan. Pisimmällä välillä minulla ei ollut aikaa katsoa ja valita optimaalisinta reittiä, vaan juoksin pisimmän vaihtoehdon.  Menetin siinä 20 sekuntia. Olen kolmanteen tilaan tyytyväinen!

Poikien 20-sarjaan kohdistui suuret odotukset, joihin vastasi vain Ricardo Esteves sijoittumalla kisan kakkoseksi ulkopuolella SM-kisan. Tappiota TP:n Teemu Eerolalle tuli viisi sekuntia. Karsinnassa kaksoisvoiton napanneet Akseli Ruohola ja Aaro Julkunen  missasivat saman 750 metriä pitkän välin reitinvalinnassa 30-40 sekuntia, mikä lopputulemassa tarkoitti sijoja kahdeksan ja kymmenen. B-finaalin voitti Eero Jalli.

Kisan yllättäjä Aleks Hiidenhovi H18-sarjassa. Vaisumman karsinnan jälkeen finaalin rastivälit 3-5 sujuivat takkuisesti ja poika oli vasta 19. sijalla. Siitä eteenpäin löytyi hyvä suunnistusrytmi ja siitä palkkiona tuli SM-pronssi.

MS Parman mitalitiliä kasvattivat vielä Timo Peltolan H70-sarjan hopea ja Sanna Paukkusen D40-sarjan pronssi. Plakettiosastoa täydensivät Eija Koskivaara neljäs, Oskari Lepistö kahdeksas ja Anni Valtonen kymmenes.