Sianoja kolmas PWT:lla

Vuoden takainen PWT:n voittaja Maija Sianoja oli nyt kolmas kauden päättäneessä viiden osakilpailun turnessa Kiinassa. Kuva SM-sprint/Anu Uhotoinen.

Maija Sianoja osallistuu toistamiseen Park World Tourille ja tällä kertaa itseoikeutetusti kutsuttuna viime vuoden viiden osakilpailun ja koko Tourin voittajana.

Myöhäissyksyyn kuuluva sprintti- ja puistosuunnistuskiertue Park World Tour (PWT) käynnistyi Kiinan pääkaupungissa sunnuntaina.

Avausmatkana käytiin teknisesti helppo, mutta fyysisesti vauhdikas sprinttikilpailu International Enterprises Culture Park -puistossa. Tällä kaudella tasoaan nostanut Maija Sianoja on säilyttänyt hyvän vireen vielä lokakuun loppupuolelle saakka. Sianoja oli naisten kilpailun kolmas 15 sekuntia ruotsalaisvoittaja Lina Strandista. Ruotsin Karolin Ohlsson sijoittui toiseksi 12 sekuntia Sianojasta. Marika Teini oli kilpailun kuudes minuutin Strandin takana.

- Voittaja Strand piti rataa erittäin helppona, jossa juoksuvoima ratkaisi. Rata ei ollut vaativa, mutta tietenkin kun juoksee todella kovaa, on mahdollisuus pienille virheille. Menetin 2-3 sekuntia joissain kohdin, mutta pääosin juoksin hyvin, Strand totesi tapahtuman sivuilla.

Anastasia Rudnaya oli kahdeksas ja Artem Popov neljäs 26 sekuntia Yannic Michielssistä.

TIISTAIN KESKIMATKA

Keskimatka suunnistettiin tiistaina Green Dragon Laken Forest parkissa. Anastasia Rudnaya oli naisten nopein  ja Sianoja sijoittui kuudenneksi.
- Onnistuin teknisesti tekemään reitinvallinnat varsin helposti polku-ja tierikkaassa maastossa , mutta fyysisesti se oli hieman vaikeampaa. Mielestäni valitsin pitkällä välillä täysin väärin, kun menetin siinä 30 sekuntia. Muuten se oli hyvä, virheetön kisa. Olen ensimmäistä kertaa Kiinassa. Maasto oli minulle kovin epätavallinen, mutta tuntui sopivan kuitenkin hyvin. Odotan kiertueelta mielenkiintoisia kivoja kilpailuja. Voitoista tulee varmaan kova taistelu, on monia erittäin vahvoja tyttöjä mukana.

Maija Sianojan vauhti oli vähän kärkeä hitaampaa ja kymppirastilla näytti minuutti katoavan johonkin. Nastille tappiota tuli kaksi minuuttia.

Artem Popov oli kahdeksas.

Anastasia Rudnaya sijoitui turneen neljänneksi. Kuva: Viestiliigan finaali/Jamo.

TORSTAIN  SPRINTTI

Tiukassa kisassa Maija sijoittui neljänneksi oltuaan neljä rastia ennen maalia vielä toisena.  Anastasia oli viides.

Artem oli yhdestoista.

MAIJA toinen toiseksi viimeisessä startissa

Puistosuunnistuksen Park World Tourin viimeistä edellinen osakilpailu käytiin Pekingin olympiapuistossa hyvin lähellä kesäolympialaisten 2008 kuuluisimpia suorituspaikkoja. Rata oli metsäsprintti, jossa reitinvalintakyky osoittautui oleelliseksi tekijäksi.

Sianoja vastasi kuluvan kiertueen toistaiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta,  oli toinen. Hän oli toinen  27 sekunnin päässä Karolin Ohlssonista.

- Alussa tuntui, että kaikki tulee vastaan nopeasti ja tein pieniä virheitä kakkoselle ja kolmoselle. Sen jälkeen sain kuitenkin juonesta kiinni ja juoksin hyvän loppukisan. Mielestäni tärkeää oli muistaa hidastaa metsässä olleille rasteille pitkien polkujuoksupätkien päätteeksi, Sianoja kommentoi tapahtuman sivuilla.

Anastasia Rudnaya oli viides minuutin Sianojasta. Popov oli neljästoista.

MAIJA finaalin kakkonen ja kokonaistulosten kolmas.

Päätösetappi televisioitiin kuten vuosi sitten CCTV5 -kanavalle, Kiinan suurimmalle urheilukanavalle.

Kilpailumaastona oli Linqigun suuri monimuotoinen ulkoilupuisto. Radan alku ja loppu kuljettiin erittäin kovavauhtisessa ja teknisesti helpossa maastossa, mutta puolivälissä  mökkikylässä suoritettiin ”labyrinttisuunnistus”, jossa kartan mittakaava oli vain 1:1500  tavanomaisesta poiketen.

Maija Sianoja oli päätösetapilla toinen ja varmisti tällä kolmossijan kokonaiskilpailussa. Voiton lauantaina vei nimiinsä Ruotsin Lina Strand, jolle Sianoja hävisi viisi sekuntia.

Artem oli kuudes ja Anastasia seitsemäs.

Yhteistulokset muodotuivat pistejärjestelmän mukaan. Naisisa kärkitilat menivät Karolin Ohlssonille ja Lina Strandille Maijan oltua kolmas. Keskimatkan voittanut, mutta sprinteissä hieman epäonnistunut Anastasia Rudnaya oli neljäs. Artem Popovin loppusijoitus oli  yhdeksäs.