| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja kyykytti maajoukkuenaisia MM-katsastuksissa, ei riittänyt MM-joukkueeseen!

Maija Sianoja antoi vahvat katsastusnäytöt juhannusviikonvaihteessa

Maija Sianoja antoi vahvat katsastusnäytöt juhannusviikonvaihteessa

Suomen suunnistushuiput antoivat juhannusviikovaihteen katsastuksissa viimeiset näyttönsä MM-kotikisoihin Vuokattiin. Hevoskuurin mukaan MS Parman Maija Sianojaa voitaneen pitää katsastusten yllättäjänä, sillä hän kiilasi vahvasti maajoukkuenaisten joukkoon.

Allekirjoittaneelle Sianojan menestys ei ollut niinkään yllätys, sillä hän ollut selvästi nousukuntoinen. Jo sprintissä kulki hyvin, venla-ankkurointi kertoi vauhtia löytyvän, kunhan suunnistus vaan sujuu läpi kisan.

Sianojan varmisteleva suunnistus keskimatkan MM-katsastuksissa toi peräti kolmannen tilan Pohjois-Karjalan  Juuanvaarassa. Asikkalan Minna Kauppi oli 2.14 nopeampi Lynxin Karoliina Sundbergin oltua kakkonen.

Perussuoritus, suunnistus sujui ja liput löytyi suoraan. Pysähtelyjä ja varmisteluja tuli toki paljon, mutta niillä pystyi välttämään suuremmat virheet. Fyysisesti oli varsin pehmeä päivä, kun taas  keskiviikon viimeistelyssä viereisessä maastossa mäet nousi paljon helpommin. Juoksu ei missään vaiheessa tuntunut helpolta, ja viimeisellä välillä ylämäkeen  vauhti tuntui hiipuvan kokonaan. Tarkka suunnistus toi kuitenkin hyvän sijan, vaikka fyysisesti ei ollutkaan ihan parasta annettavissa. Huikeeta maastoa, täällä saa nauttia suunnistuksesta, Sianoja kertasi kisaansa.

Ilomantsin Petronkankaalla käydyssä pitkän matkan katsastuskisassa vahvin oli Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Fincke kukistaen mm. paljon virheitä tehneen Minna Kaupin. Sianoja teki tasaisen varmaa työtä raskaassa supikkomaastossa ja sijoittui viidenneksi.

Rasteilla ei varsinaisia virheitä tullut seiskan pientä kaarrosta lukuunottamatta. – Ei mikään lennokas tossu tänäänkään, mutta sillä oli mentävä. Suunnistuksen yritin pitää hallussa, ettei kovin paljoa tarvisi ylimääräistä kierrellä, kun matkaa oli jo muutenkin tarpeeksi. Rastinotoissa oli epävarmuutta ja tuli pitkiäkin pysähdyksiä, kun en oikein saanut käyriä kartalle.

– Seiskalla oli isokin virhe lähellä, mutta lopulta lippu osui onneksi silmiin. Perhosten jälkeen alkoi tossu painamaan entistä enemmän ja loppu oli melkoista laahustamista. Heikolla kululla olisi luultavasti kannattanut valita  enemmän tiekiertoja.  Eka kisa, jossa luuppi oli mukana ja olihan siitä apua etenkin lyhyemmillä väleillä, Sianoja kertoili.

Saila Kinnin kanssa 2/3 radasta näyttää kulkeneen ihan samaa vauhtia. Tappiota lähes puhtaasti suunnistaneelle Finckelle tuli reilut kuusi minuuttia.

Sianoja oli kokonaisuutena sijoituksineen katsastusten neljänneksi paras. Sianojalta vaan puuttuvat vielä aikaisemmat kansainväliset näytöt, joten viimeisissä ns tyyppimaastokatsastuksissa pahasti epäonnistuneista Merja Rantanen ja Saila Kinni menivät kuitenkin edelle MM-joukkuetta nimettäessä ja Venla Niemi oli jo aiemmin nimetty MM-sprinttiin. Tässä astui voimaan jälleen valintakriteerien viimeinen kohta, valintaryhmän näkemys. Mikään suuri vääryys ei olisi ollut Sianojan valitseminen keskimatkalle.

Myös MS Parman Tuulia Viberg oli hyvässä katsastusvauhdissa. Keskimatkalla yksi isompi virhe pudotti tytön yhdeksänneksi ja pitkällä  matkalla ykkösrastin megapummi vei mahdollisuudet kymppisakkiin.

- Jamo -

Katsastusten tulossivu