| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja menestyi Euromeetingissä

Sianojalla hyvä vauhti Euromeetingissä.

Maija Sianoja sai nousta palkintopallille, kun Suomen joukkue Maija Sianoja, Severi Kymäläinen, Aleksi Niemi ja Anna Närhi sijoittui Euromeetingin  sprinttiviestissä Tanskan Koldingissa. Ruotsin lisäksi Suomen edelle ehti Sveitsi. Kärkeen eroa kertyi 27 sekuntia ja hopeasijaan vain yhdeksän sekuntia.

MS Parman Maija Sianoja oli kokonaisuutena menestyksekkäin suomalaissuunnistaja viikonvaihteen Euromeeting-tapahtumassa, joka oli samalla esikilpailu tulevia Tanskan MM-kisoja silmällä pitäen. Suunnistuksen MM-kisoissa on jatkossa maastomatkat ja sprintit vuorovuosina. Tanskassa kisataan sprinteissä, joissa lajeina ovat viesti, knock-out sprintti ja sprintti.

Maija Sianoja aloitti viestin vaihtamalla kärjessä viisi sekuntia ennen Ruotsia, vaikka ykkösellä oli ongelmia leimauksen kanssa.

─ Jouduin palaamaan rastille, kun leimasin ei ottanut leimaa. Aika nopeasti pääsin takaisin kärkeen ja lopussa sain suunnistaa yksin, Sianoja kertasi.

Knock-out sprintin formaatti on sama kuin hiihdossa. Aamun karsinnoista mennään välierävaiheseen ja kärkisijat ratkotaan A-finaalissa.

Karsinnassa hieman takerrellut Sianoja voitti kaikki välieränsä ja selvisi A-finaaliin, mistä irtosi lopulta neljäs tila. ─ Loppulenkillä tuli virhe ja se harmittaa. Taktiikkana oli välttää keulaa, mutta sinne menin, kun pääsin. En nähnyt, että vihreiden pensaiden välistä pääsi ja kiersin liian kaukaa. Siinä menivät sitten ruotsalaiset ohi. Kyllä minulla fysiikka tähän riittää, mutta pitäisi vain pysyä suunnitelmassa ja noudattaa omaa taktiikkaa. Aikamoista letkajuoksuahan tämä on, Sianoja harmitteli lopun sijapudotusta.

Sunnuntain sprintissä ei Sianojan vauhti aivan riittänyt ihan kärkimenoon, johon ero kasvoi tasaisesti. Kuitenkin parhaana suomalaisena hän oli kuudes 41 sekuntia kärjestä.

Tuulia Vibergillä viikonvaihde ei sujunut odotetusti. Viestin avausosuus kaatui virheisiin. Knock-outissa karsinta meni hyvin ja myös ensimmäinen erävaihe, jonka hän voitti. Putoaminen tuli semifinaalissa, mutta paikka kahdentoista joukossa oli kuitenkin hyvä suoritus. Sprintissä hän oli 26.

Noora Koskinen oli ammentamassa kokemusta arvokilpailuihin ja sitä hän myös sai. Selkeäksi tuli, ettei vauhti vielä riittänyt kärkipään menoon.