| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja kakkonen maailmancupin näyttökisassa, Aksulle radalta SM-pronssi

Maija Sianoja näyttökisan kakkonen Jyväskylässä. Kuva Touho Häkkinen

Maailmancupin näyttökilpailun statuksen saaneet naisten ja miesten pääsarjat olivat odotetun kovatasoisia Jyvässprintissä, mikä oli viritetty Pupuhuhdan ja Huhtasuon kaupunginosaan.

Äärimmäisen tiukan kisan kävivät Merja Rantanen ja Maija Sianoja. Voitto kallistui kovan loppurutistuksen tehneelle Rantaselle yhdentoista sekunnin erolla. Kolmonen Anna Haataja jäi sitten parikymmentä sekuntia lisää Sianojasta.

19 rastin reitillä Sianoja johti kasirastilla sekunnilla, mutta muuten Rantanen määräsi tahdin. Tosin aikaero ei missään vaiheessa ollut 12 sekuntia enempää. Tiia Istolahti oli 20. ja Noora Koskinen 34.

Miehissä MS Parman kolmikko oli liikenteessä kovin tavoittein, mutta ihan paras vire oli hukassa kaikilla.

Parhaana Akseli Ruohola oli yhdestoista. – Tärkeä kisa, enkä pystynyt sulkemaan jännitystä pois mielestä. Perusasiat unohtuivat  ja jalkakin oli löysä. Suunnistus oli laiskaa. Olisi  vaan pitänyt pystyä loppu vetämään hyvin, niin tulos olisi ollut hyvä. Olin kuitenkin 10. rastille saakka vielä hyvissä asemissa, vaikka sitä ennen fiilis oli jo vähän mennyt.  Sen jälkeen kolme seuraavaa rastiväliä epäonnistuin, ja ero kasvoi paljon. Ihan hyvä merkki silti, että näinkin huonolla suorittamisella riittää ihan ok sijalle.

Eero Heinonen puristi sijalle 17. –  Varsin perustason suoritus, haasteellinen sprintti, varsinkin täydessä vauhdissa. Juoksuvauhtiin ole tyytyväinen. Loukkaantumisen jälkeen paluu omalle tasolle on onnistunut hyvin. Olisi vaadittu tänään aivan nappionnistumista kärkisijoille.

Katse käännetty tämän päivän sm22 5000m kilpailuun  Porvoossa klo 15 Juostaan molemmat Aksun kanssa. Tämän jälkeen molemmilla suunnitelmissa sm pitkä ja sm sprintti.

Antti Vainio teki huolimattomia nopeita leimauksia. Kahdesti jäi leima piippuun ja tuloksena hylsy. – Oli muutenkin huono juoksu, työviikon jälkeen ei oikein ollut keskittyminen lajissa, vaan ihan muualla. Mutta hyvä treeni SM kisoihin.

Tessa Salmia oli nopein tyttöjen 18-sarjassa.

AKSULLE 22-VUOTIAIDEN SM-kisoista  PRONSSI 5000 METRILLÄ

Akseli Ruohola juoksi radalla SM-pronssin 22-vuotiaden kisoissa Porvoossa. Samalla aika 15.11,91 on Aksun uusi ennätys. Ennakosuosikki Alajärven Antti Ihamäki juoksi alle 15 minuutin rajan.

Eero Heinonen oli samassa kisassa seitsemäs ajalla 15.55,42.