| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Seitsemän mitalin päivä SM-sprinteissä

Maija Sianoja tuli viimeiselle rastille katsomon rappuja alas ja oli juuri tällä rastivälillä tarvittavan sekunnin nopeampi Aino Mänkärlää.

MS Parman suunnistajat olivat hyvässä vireessä SM-sprinteissä, jotka juostiin Salon  kaupungissa. Tuomo Mäkelä oli ammattitaitoisesti laatinut suunnistajia miellyttäneitä ratoja. Urheilukeskuksen ympäristöstä löytyi haasteita ja välillä kunnon juoksubaanaa.

Jos Maija Sianojan mestaruus pitkillä matkoilla oli ylivoimainen, niin sprintissä muodostui äärimmäisen tiukka. Mestaruus irtosi sekunnin erolla Lynxin Aino Mänkärlään ja pronssi jaettiin neljä sekuntia hitaammalla ajalla SK Pohjantähden Marika Teinille ja Suunta-Jyväskylän Veera Klemettiselle.

– Joo, oli aika yllätys mestaruus. Tein matkan varrella 12.-13. välillä niin ison samaistusvirheen, että ajattelin, että peli oli jo pelattu. Ilmeisesti muu osa radasta kulki kuitenkin sen verran mallikkaasti, että se juuri ja juuri riitti mestaruuteen, Maija totesi tyytyväisenä.

Miehissä Akseli Ruohola vaisusti sujuneen karsinnan jälkeen löysi hyvän juoksuvireen, mutta jäi niukasti mitaleilta neljänneksi kolme sekuntia pronssista ja 16 sekuntia kullasta. Pyrinnön Aleksi Niemi ja Otto Simosas ottivat kaksoisvoiton ennen Piffenin Fredric Portínia.

Elsa Ankelo nappaa viimeisen rastileiman ja kirii SM-kultaa.

– Tein hyvän suorituksen tänään. Pari huonoa reitinvalintaa, mutta suunnistus pysyi sujuvana ja homma hanskassa. Aamun karsinnassa oli hieman huono vire, mutta finaalissa juoksukin kulki jo paremmin. Radat olivat juuri niin hyvät kuin odotinkin. Sopivia ja monipuolisia haasteita oli tarjolla ja välillä sai pitää vauhtiakin. Harmittavasti jäi vain muutama sekunti mitaleille, mutta olen kyllä ihan tyytyväinen, Akseli totesi.

Iloisin mestari oli Elsa Ankelo, joka vihdoin onnistui saavuttamaan ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin ja se oli heti kultainen. – Monesti on mitali ollut ihan hyppysissä viime metreille asti, mutta syystä tai toisesta on vain livennyt käsistä, ja siksi tämä tuntuukin äärettömän hienolta! Kisa sujui kokonaisuudessaan hyvin, vaikka matkalla tuli pari kolme reitinvalintavirhettä. Ne eivät kuitenkaan olleet onneksi ratkaisevia. Luulen, että tänään suorituksen tasaisuus ja reitinvalintojen sujuva toteuttaminen olivat olennaisia asioita ja näin avain onnistuneeseen suoritukseen, Elsa kertasi.

H15- pojat Topias Muukkonen ja Jussi Ankelo jatkoivat siitä mihin pitkillä päätyivät ja ottivat taas kaksoisvoiton ja Topias oli mestari vielä selvällä erolla. – Juoksu kulki ja meni tosi hyvin. Vain muutama pysähdys tuli. Muutama reitinvalintaväli oli, niissä otn vain ensimmäisen valinnan, minkä näin.. Rata oli vaihteleva, muutama haastavampi kohta, mutta myös selkeitä kohtia. Ehkä puolet haastavaa, puolet helpompaa, Topias sanaili.

Topias Muukkosen päättäväinen ilme kertoo onnistuneesta suorituksesta, mikä toi SM-kultaa.

– Alkuviikosta alkanut flunssa vaivasi hiukan edelleen ja söi selkeästi fyysistä virettä. Suoritus oli kuitenkin suurimmaksi osaksi hyvä ja tasainen muutamaa virhettä lukuun ottamatta, Jussi totesi.

Kolmannen mestaruuden MS Parmalle otti Sanna Paukkunen D40-sarjassa. Sanna nousi kärkipaikalle radan puolessa välissä ja kasvatti johtonsa 23 sekuntiin ennen Espoon Akilleksen Maija Heikkilää. – Yllättävän koukeroinen rata. Alun takeroinin jälkeen sain suunnistuksen hallintaan. Sopi mulle hyvin, että radalla oli hiukan myös selkeää tykityspätkää, varsinkin lopussa.

D18-sarjassa pronssin otti Tessa Salmia. – Aavistelin jo aamulla, että fyysisesti voisi olla hyvä päivä ja niin myös oli. Radasta isoa plussaa, taattua Tuomon laatua ja paikoin todella haastavaa. Oma suoritus ei ollut täysin virheetön ja sujuvuudessa jäi parantamisen varaa. Mahtavaa kuitenkin murtautua sprintissäkin vihdoin kolmen joukkoon, Tessa iloitsi.

Ikäsarjoissa ainoana mitalille ylsi kokenut Juha Peltola H45 sarjassa. Tiukassa sekuntikampailussa mitalin väri muuttui hopeaksi kahden viimeisen rastivälin pohja-ajoilla.

Sanna Paukkusen matalalentoa kohti kultamitalia!

Todella lähellä mitalia oli Petri Paukkunen H40-sarjassa paukutellessaan toiseksi viimeiselle rastille saakka kisan läpi kakkossijalla. Viimeisellä välillä iski täydellinen black out, mikä tarkoitti että hopea jäi neljän ja pronssi kahden sekunnin päähän.

Sarjassa D16 Lotte-Line Ekström keikkui pitkään kolmannen ja neljännen sijan välillä joutuen lopulta tyytymään neljänteen tilaan neljä sekuntia pronssista.

Plakettiosastoa täydensivät 18-pojat Matias Lautamäki ja Samuli Rousku peräkkäisillä sijoilla seitsemän ja kahdeksan Aleksi Karttilan jäätyä sijalle 11 kolme sekuntia plakettien ulkopuolelle.