| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sade kasteli Jukola-maaston, kisat kuitenkin poutasäässä

Kunnon saderintama on pyyhkinyt yli Impivaaran torstai-illasta saakka, mutta nyt, kun perjantaina  kello on  16.30,  tasainen pilviverho on repeitymässä  hyvää vauhtia ja sade on vähentynyt tihkuluoteiseksi ja tuntuu ehkä hellittävän.

Kilpailukeskusalue hiekkaharjulla on kyllä imenyt tulleen vesimäärän ja tulee kestämään, mutta maasto on  kuitenkin märkää pidempään.  Itse kisatapahtuman ajaksi ennusteet lupailevat selkeää säätä.

Perjantain press-teltan tilaisuudessa haastateltiin Paimion Rastin, Kalevan Rastin, Vaajakosken Terän ja SK Haldenin joukkueiden johtoa ja juoksijoita.

Paimion Rastin valmentaja Satu Tahvonen luottaa kokemukseen ja toteaa, että kakkoseenkin riitti hyviä suunnistajia. MS Parmasta PR:n väreihin siirtynyt Laura Lammila ehti sopivasti kuntoutua avausosuutta varten. Salla Fagerrud, Vroni König-Salmi ja Inga Dambe huolehtivat lopusta. Sen verran tosissaan Paimio on ollut, että on tehnyt täsmäharjoittelua parissa viikonvaihteessa kisan maastotyypissä lähiseudulla.

Kysymykseen Minna Kaupin mahdollisesta vetoavusta avausosuudella, Tahvonen kuittaa: suunnistus on yksilölaji, suunnistustaitoinen pitää kuitenkin olla.

Tätä tukee myös mallimaastossa suunnistaneiden analyysit. Maasto on yllättävän peitteistä, pitää olla koko ajan hereillä ja suunnistaa tiukasti. Varsinkin miesten yöosuuksilla tämä tullee korostumaan.

Kalevan Rastin kokoonpano ei ole yllätys. Voittoa hakemassa on kolme suomalaisnimeä ja ratkaisuosuuksilla manageri Antti Harju luottaa tosi koviin tuttuihin ulkomaalaisiin paljastamatta kuitenkaan mitään erityistä taktiikka. − Sen verran ikävää touhua tuo yösuunnistus, että haluan metsästä mahdollisimman nopeasti pois, kuittasi Simo-Pekka Fincke valinnastaan kakkososuudelle.

Vaajakosken Terä tuntee varmasti ehkä parhaimmin maastotyyppin, mutta alkuaikojen periaatteistaan poiketen joukkueessa on nyt kolme ulkomaan vahvistusta. Toki lopussa Lakasten veljeksille on uskottu ratkaisijan viitta ja Antti Anttonen ja Juha Sorvisto ovat muut luottomiehet. Norjan Anders Nordberg nähdään pitkällä yöllä, vaikka monet olivat tarjonneet hänelle ankkurin pestiä. Nordbergille Jukola tulee heti MM-kisojen jälkeen arvoasteikossa.

Pasi Ikonen on päättänyt jättää kisakauden väliin arvokilpailutasolla ja keskittyy opistojen loppuun saattamisen ja työelämään siirtymiseen. Ikosta ei siis nähdä MM-Vuokatissa.

SK Haldenista jäi mieleen, että maajoukkue-uran taakseen jättänyt Mats Halldin on jatkanut harjoittelua ja juoksee 5. osuuden. Hänet nähdään myös Suomen MM-katsastuksissa mittaamassa MM-leirityksessä mukana olleiden kuntotasoa. Olav Lundanes ei ole joukkuessa.

MS Parman sekä venla- että jukolajoukkue ovat mukana gps-seurannassa. Venlat juoksevat numerolla 32 ja veljet numerolla 14 Valio-Jukola sijoitusten mukaisesti.

Netin kautta voi seurata suorana Tv-toteutusta Areenasta, kenttäkuulutusta ja onlinetulospalvelua. Gps-seuranta avautuu vasta oman aikataulunsa mukaan, mutta on kuitenkin tulospalvelun käytössä reaaliaikaisesti, jotta sopivivia klippejä vaikka ilman karttapohjaa ja rasteja voidaan välillä heittää screenille ja lähetykseen. Allaolevasta linkistä pääsee ringside-paikoille.

Gps-seurattavat joukkueet

- Jamo -