| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ruohola SM-esikisa ykkönen

Oskari Lepistölle sprintin aluemestaruus. Kuva Ilu.

Akseli Ruohola nappasi sprintin SM-esikisavoiton ja kylkiäisenä myös aluemestaruuden kaksiosaisen kisan aamupäivän startista Halikossa. Esikisa oli houkutellut mukaan nipun maamme kovimpia sprinttaajia.

Kisa käytiin Salon Halikon keskustassa ja kumpikin startti eri alueella. Kilpailumaasto oli sekoitus kerros-, rivi- ja omakotitaloalueita, joiden välistä löytyi myös kaupungin puistoja. Alueelta löytyi yksi jyrkempi rinne ja pieni osa ns. hoitamatonta maastoa.

Kun viivalla olivat mm. Severi Kymäläinen, Otto Simosas, Topias Ahola, australialainen Aston Key ja Eero Heinonen oli luvassa tiukkaa kisaa. Ruohola oli kuitenkin aamupäivällä täysin suvereeni johtaen kisaa alusta loppuun saakka. Puolen minuutin voittomarginaali on iso taso huomioiden.

– Kliininen suoritus. Sujuvaa, hyvät reitinvalinnat. Ehkä muutamia mutkia olisi voinut laittaa suoraksi. Jotenkin silti laiskat jalat, mikä näkyi ainakin rasteilta lähdöstä. Pystyin kuitenkin puristamaan hyvää vauhtia.

Iltapäivä oli sitten jotain muuta. – Huono kisa. Alku lähti hyvin, mutta sitten vitosella oikeastaan alkoi ongelmat, kun vauhti pysähtyi ensimmäisen kerran. En huomannut yhtä pensasaitaa rastin edessä, ja jouduin pysähtymään. Sitten tuli kiireä seuraavalle välille. Sain hetkeksi suunnistuksen kasaan, kunnes sain Topiaksen kiinni. En pystynyt tekemään enää omaa työtä, vaan yritin liikaa ottaa selkää kiinni ja otin huonoja reitinvalintoja. Vire oli hieman jopa parempi kuin aamupäivällä, mikä positiivista. Hyvät kisat!

Niila Kuusistolle am-pronssi. Kuva Ilu.

Ruoholan voittomarginaali Kymäläiseen kuihtui lopussa viiteen sekuntiin. Eero Heinonen otti am-pronssia ja oli starteissa kuudes ja viides ja yhteistuloksissa kuudes minuutin keulasta.

Aluemestareiksi leivottiin myös  Rauli Jalonen, Veli-Matti Hanhela, Timo Peltola, Matti Lainema, Oskari Lepistö, Jussi Ankelo, Lauri Aalto ja Elsa Ankelo.

Himmeämpiä mitaleja ottivat myös Kari Virtanen, Timo Grönroos, Samuli Rousku, Niila Kuusisto, Tuomas Ankelo, Johanna Aho, Sinikka Taimisto, Tessa Salmia, Elisa Pirilä ja Inkeri Karttila

Himmeämpiä mitaleja ottivat myös Kari Virtanen, Timo Grönroos, Samuli Rousku, Niila Kuusisto, Tuomas Ankelo, Johanna Aho, Sinikka Taimisto, Tessa Salmia, Elisa Pirilä ja Inkeri Karttila.

Kovatasoisessa tapahtumassa SM-esikisavoiton ottivat myös Matti Lainema ja Elsa Ankelo. Kärkikolmikkoon mahtuivat myös Rauli Jalonen, Veli-Matti Hanhela, Samuli Rousku, Oskari Lepistö, Tuomas Ankelo ja Tessa Salmia