Rudnaya FIN5:n sprintissä kakkonen

FIN5:n kolmantena päivänä naisten eliitin sekuntikamppailussa olivat jälleen mukana Ida Marie Naess Björgul ja Anastasia Rudnaya. 15. rastilla Anastasia johti vielä kolme sekuntia, mutta lopun kuudella rastilla Ida Marie repi 12 sekunnin marginaalin Yhteisajoissa Rudnaya jatkaa kakkosena sprintissä kolmantena olleen Anna Närhin johtaessa.

Vain Finin sprintiin osallistunut Maija Sianoja ei ollut yhtään tyytyväinen päivän kuntoonsa. – Fyysisesti nihkeää menoa alkuverkasta lähtien. Jaloissa ei ollut ollenkaan voimakas olo, ennemminkin sellainen fiilis, että vaikka kuinka yritti, niin mihinkään ei päässyt. Suunnistuksellisesti isoin virhe tuli kutoselle, otin väärän reitin, kun menin yläkautta vaikka olisi pitänyt mennä alhaalta. Lisäksi tuli epäröintiä, turhia mutkia ja jalkakäytävän ohijuoksu.

59 sekunnin tappio Naess Björgullile antoi sijan viisi. Tiia Miettinen oli seitsemäs.

Toisen peräkkäisen sarjavoiton otti Jussi Ankelo H12-sarjassa. D20E:ssä Anni Valtonen sprinttasi viidenneksi. Lotte-Line Ekström oli D12-sarjan kakkonen.

Järjestäjien kompurointi jatkui myös Pispalan sprintissä. Koodivirheen takia hylättiin kuusi sarjaa kolmannessa osakilpailussa. Melkoinen kömmähdys oli lähettää samanaikaisesti samalla radalle kaksi erisarjojen kilpailijaa. Tämän vuoksi neljä sarjaa, 16- ja 18-eliitit, mitätöitiin. Kun ensimmäisessä osakilpailussa oli vielä rasti väärässä paikassa paineet loppuviikon osalta ovat järjestäjillä.