| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Petterille pistesija tarkkuussuunnistuksen SM:stä

Petteri Suominen oli tarkkuussuunnistuksen SM:n normaalikilpailussa kuudes.

Tämän vuoden SM-kilpailut tarkkuussuunnistuksessa käytiin Keravalla viikonvaihteessa. Moninkertainen arvokisamitalisti Antti Rusanen oli laatinut runsasrastisen ja  erilaisia tehtävätyyppejä sisältävän radan Keupirtin lähimetsiin.  MS Parman Petteri Suominen saavutti kuudennen sijan normaalikilpailussa

Sateen uhasta huolimatta paikalla oli hyvä tunnelma ja järjestelyt SM-tasoiset. Jopa väliajatkin tarjottiin yleisölle eli 15. rastin  jälkeen kilpailijat luovuttivat ensimmäisen kahdesta kilpailukortista  järjestäjille ja tulokset välitettiin kilpailukeskukseen.

Näin kertoili Petteri kisapäivästään: – Kilpailu alkoi hieman, ainakin vuoden verran lajia harrastaneelle,  poikkeavasti eli  aikarastit olivat ennen varsinaisia tehtävärasteja.  Hyvien sujuneiden aikarastien jälkeen oli mukava lähteä varsinaisille  tehtävärasteille.

Kisan ainoa virheeni tuli rastilla 7,  kun en uskonut  arviooni siitä, että liput olivat aivan lähellä pururataa. Seurasin  säännöllisesti kelloa, jottei maksimiaika ylittyisi ja aiheuttaisi  virhepisteitä. Rastilla 15 oli kuitenkin selvää, ettei mitään huolta  ajankäytöllisesti tulisi olemaan, koska aikaa oli jäljellä yli 1,5 h  sallitusta 2,5 h:sta ja matkallisesti loppulenkki oli lyhyt.  Maalintulon jälkeen oli lyhyt siirtyminen kilpailukeskukseen  jännittämään tuloksia.

Oli hieno hetki huomata, että  vuoden  intensiivinen harjoittelu oli tuottanut tulosta ja olin selvinnyt radasta yhdellä virheellä. Ensimmäinen tarkkuussuunnistus kisani oli  vuotta aikaisemmin Rajamäellä SM-kisoissa, joissa sijoitus oli 18. ja  virheitä tuli 5 kpl. Kun väliajoissa olin 11., aloin elätellä toiveita  plaketille noususta. Tämä toteutuikin yllätävänkin selkeästi kun  sijoitus oli lopulta 6.

- Jamo -

Kisasivut