| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Oravatonni nuorisosuunnistuksen juhlaa

Eetu Tuokko suunnisti H9RR-sarjassa.

Upea syyssääkään ei vauhdittanut MS Parman nuoria huippusuorituksiin XXXVI Oravatonnissa. Vuositolkulla kärkikymmenikössä ja välissä viidenkin joukossa ollut joukko esiintyi vaisusti ennakkosuosikkien sortuessa isoihin virheisiin. Sijoitus oli vaatimaton vasta 30. kuudella pisteellä.

Vuosi sitten piikkipaikalle palannut Tampereen Pyrintö jatkoi voittokulkuaan Oravatonnin seurakilpailussa. Vuoden takainen 80 pisteen voitto ei sentään nyt toteutunut, kun toiseksi sijoittunut Espoon Suunta taipui nyt 56 pisteellä. Uusina seuroina kärkiviisikkoon nousivat Rasti-Jussit Seinäjoelta, Kymin Suunnistajat ja Angelniemen Ankkuri.

Hyvä sää houkutteli väkeä myös kuntosuunnistukseen ja niinpä osanottajamäärä kipusi lähes 1200:an. Maasto oli erittäin hieno syksyiseen suunnistukseen ja laakeilla kallioalueilla pääsi nauttimaan vauhdikkaasta suunnistuksesta. Haasteellisinta olivat peräkkäiset rastivälit Nutturlan jyrkissä rinteissä, joissa oli koloja ja rappujyrkänteitä.

Inkeri Karttila suunnisti tyttöjen pääsarjassa.

Pääsarjojen eli H16- ja D16-sarjoisa voittajat erottuivat selvästi, vaikka virheittä eivät hekään selvinneet. Kymin Suunnistajien Rasmus Töyrylän voittomarginaali 6,4 kilometrin matkalla oli peräti neljä minuuttia minuutin virheestä huolimatta. MS Parman Topias Muukkonen aloitti hyvin, mutta ajautui pitkällä välillä runsaasti rastiväliviivasta oikealle, mikä aiheutti ylimääräisen ison notkon ylityksen. Nutturlan rinteessä olleella notkorastilla tuli siten vielä isompi virhe. Virheitä tekivät muutkin ja niinpä suoritus riitti  seitsemänteen tilaan.

Tytöissä Hiidenkiertäjien Virna Pellikka hallitsi kisaa alusta loppuun saakka. Kakkonen Pyrinnön Isabella Lillqvist jäi yli kaksi minuuttia. MS Parman Inkeri Karttila suunnisti varmasti kärkipään lähtijänä ja teki kaikilla väliaikarasteilla ja maalissa kärkiajan. Lopulta se riitti yhdeksänteen tilaan.

Yhtenä ennakkosuosikkina viimeisenä matkaan lähti Venla Lehtonen. Eka väliajan kakkostila osoitti alun menneen hyvin. Nutturlan rinne vaati kuitenkin lopulta veronsa. Sama rasti kuin Topiaksellakin oli kauan piilossa. Kun pakka hajosi, jatkoa seurasi vielä parilla seuraavallakin rastilla. Loppusijoitus oli 17.

Orava-palkinnot olivat kiinnostuksen kohteena jo ennen kisaa!

Miesten sarjaa hallitsi Metsänkävijöiden Jussi Suna ennen takavuosien maailmanmestaria Jani Lakasta. MS Parman Eero Heinonen oli kahdeksas. Tuli aika puhdas suoritus, onnistuin pitkien välien reitinvalinnoissa hyvin. Ehkä yhteensä minuutin menetin rastinotoissa, Suna totesi. Naisten sarjan ykkönen oli Saila Kinni.

Sarjavoittoon ylsi MS Parman Timo Peltola, joka nautiskeli hyvästä maastosta ja radasta. Kakkoseksi sijoittui  Elias Lehtonen H18-sarjassa.