| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nuorten MM-näytöt tiukassa

Oskari Lepistö Haukkavuoren kuusikoissa.

Elsa Ankelon ja Oskari Lepistön keskimatkan seitsemännet sijat jäivät MS Parman nuorison parhaiksi, kun nuoret antoivat MM-näyttöjä viikonvaihteessa. Lauantain keskimatkoilla kavuttiin suuria mäkiä Korpilahden Haukkavuorella ja sunnuntain pitkällä matkalla haastetta antoivat Joroisten Tervaruukinsalon hiekkakankaat ja vaativat pienipiirteiset supikot.

Haukkavuoren länsirinteen komea jyrkänneseinämä, kunnioitusta herättävät maisemat, rinteiden pienipiirteiset notkelmat ja jyrkänteet tarjosivat haastetta yllin kyllin. Vuoren lakialue on metsähallituksen suojelukohdetta ja nousee lähes 100 metriä ratojen matalinta kohtaa ylemmäksi.

Ankelon suunnistus sujui hyvin lähes viimeiselle kilometrille saakka. Rastilla kahdeksan Ankelo leimasi vielä kolmantena, mutta lopun tasaisemmalla alueella kaartelu vei ylimääräistä aikaa puolitoista minuuttia. Voittajalle Paimion Milja Väätäjälle tappiota tuli vajaat kaksi minuuttia.

– Lauantain kisaa jännitin todella paljon, kun alla ei ollut tälle keväälle vielä yhtään maastokisaa. Juuri sen takia otin taidollisesti tosi varman päälle ja siksi lopussa tulikin liikaa ajanhukkaa, kertoi Joensuussa jo katsastusmaastoihin tutustumassa oleva Elsa.

Elsa Ankelolla on tiukka ote kartasta viitoituksellakin.

Lepistö puolestaan suunnisti tasaisen varmasti. Muutaman pikkuvirheen lisäksi pitkällä rastivälillä hukkui ylimääräistä aikaa puolitoista minuuttia. Lopun hyvä veto nosti pojan sijalta kolmetoista kuitenkin seitsemänneksi.

Tessa Salmia oli kahdestoista, Lotte-Line Ekström neljästoista ja Samuli Rousku neljästoista omissa sarjoissaan.

SUPPAMAASTOT AINA HAASTAVIA

Suppamaastot eivät ole yleensä olleet lounais-suomalaisten nuorten parasta osaamisalueetta ja ei ollut tälläkään kertaa. Alaspäin menevät pienet supat ja painanteet, niiden väleissä olevat harjanteet ja kumpareet vaativat hyvää korkeuskäyrien lukutaitoa.  Tarvitaan erityisharjoittelua, jota lähiseudulla ei juurikaan ole tarjolla. Siksi suunnistaminen täydessä vauhdissa ei tahdo onnistua.

– Sunnuntain kisamaasto oli supikkoineen itselle henkilökohtaisesti todella haastava. Suoritus ei ollut katastrofaalisen huono, mutta liian monet noin 1-2 minuutin virheet pilasivat kisan. Fyysisesti viikonloppu oli taas kerran onnistunut, joten kunhan taidollinen paletti pysyy kasassa, niin on lupa odottaa itseltä hyviä sijoituksia, sijalle 11 selvinnyt Elsa pohdiskeli.

Tessa Salmialla tasaisia suorituksia näyttökisoissa.

Tessa Salmia oli kolmastoista ja Lotte-Line Ekström kahdeskymmenes. Pojista paras Niklas Ekström oli viidestoista. D50-sarjassa Anu Ekström suunnisti sijat 3. Haukkavuoressa ja 1. Ruukinsalossa.