| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nuoret neljänsiä Kevätyössä

Iina Päärni lähettää Tuomas Ankelon ankkuriosuudelle. /VL

Kevätyön Viestit eivät olleet suurinta herkkua suunnistajille. Edellisen yön rankka vesisade pehmitti hankea  ja sulattelikin lumia, mutta paikoin oli kyllä upottavaa ja liukasta. Kuinkahan monta kertaa on lumessa tarvottu 40 vuoden aikana!

Myös maaston ja kartan yhteensovittaminen ei ollut helpointa lumen peittäessä kohteita. Suunnistajat ovat kuitenkin kaikkeen sopeutuvaisia; tärkeintä oli päästä metsään taas kirmaamaan.

MS Parmalle kisat eivät olleet menestys. Parhaana 16-nuorten sijoittui neljänneksi. – Miehillä ei suunnistus sujunut kovinkaan hyvin ja lisäksi vitos- ja kutos-joukkueilla oli sählinkiä vaihtopuomilla, kun kartat eivät vaihtuneet aivan nappiin. No, pääasia, että kaikki pääsivät tekemään kunnon yötreenin, manageri Salmenoja tokaisi.

No totta vie, tulihan sieltä voittokin, kun kuntosarjassa Antti Isosaari, Rauli Jalonen Aapo Jalonen oli ykkönen. Tarjolla oli kolme 5,5 kilometrin osuutta oimeässä. Kovan tempun teki ankkuri Aapo Jalonen noustuaan 13 minuuttia kärjen takaa kolmen minuutin voittoon!

Emma Katajamäki avasi naisten viestin hyvin. /VL

16-sarjassa seuraan muuttanut Topias Lautamäki aloitti hyvin vaihtaen minuutin kärjestä seitsemäntenä. Iina Päärni kakkososuudella nosti joukkueen sijalle neljä, minkä ankkuri Tuomas Ankelo tyylikkäästi piti.

Naisten viestiin joukkueiden kokoamisessa oli sovittelemista, mutta kaksi ehjää kokoonpanoa oli viivalla. Liekkö ollut jonkinlainen yllätys, että ankkuriosuuden selvittämisessä lamppu oli välttämätön apuvälineillan hämärtyessä.

Paras veto oli ykkösen avaajalla Emma Katajamäellä, joka loppua kohden vähän taipui ja vaihtoi sijalla 15. 1,5 minuuttia Emmasta heti seuraavana oli kakkosen epäonninen Tessa Salmia. – Heti K:n jälkeen menin nurin ja kompassi meni rikki. Siitä sitä oli vain pakko jatkaa eteenpäin kartanluvulla, kun varakompassia ei ollut matkassa. Kyllähän se vähän hidasti menemistä.

Ykkösessä Minna Miettinen taipui pari sijaa ja ankkuri Milja Hyyppä toiset pari sijaa, tehtyään pari isompaa virhettä. Kakkosessa Sonja Julkunen jäi pykälän ja joukkueen ankkurroi Inkeri Karttila sijalle 26. Molemmat joukueet pääsivät viestiliigan pisteille.

Kun seuralla kuusi joukkuetta oli viivalla, olisi odottanut, että eka väliajassa 1,3 kilometrin kohdalla joku olisi ollut kärjen tuntumassa. Ovela tuplahajonta alussa oli hankala selvittää. Parhaiten sen klaarasi nelosen Matias Lautamäki ainoana neljänkympin joukkoon 46 sekuntia piikistä.

Aaro Ruohola osui VL:n kameran eteen väliaikarastilla.

Kehno alku söi itseluottamusta ja vaihtoon ehti parhaiten Tuukka Mäkinen sijalle 30 nelisen minuuttia kärjestä ja minuutin sisällä oli kaksi muuta joukkuettamme.Ykkönen katosi tulospalvelusta toisella osuudella, kun Arto Talvisella ei kaikki leimat olleet rekisteröityneet. Joukkue juoksi kuitenkin maaliin saakka ja sijoitus olisi ollut kahdentoista paikkeilla.

Miesten onnistuja oli Eero Lapila, joka oli osuusajoissa yhdeksäs ja maalissa 23. Minuutin päässä oli 15. sija. Nippa nappa liigapisteille pääsi myös nelosjoukkue.