| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Nippu palkintopallisijoituksia SM-viesteistä

Timo Grönroos, Tuomo Peltola

Toistamiseen tänä syksynä suunnistajille oli SM-kilpailuun tarjolla neitseellinen maasto. Pöytyän Yläneeltä löytyi vielä kartoittamaton alue, jossa tähän asti maastoon olivat tehneet uriaan ainoastaan hirvet ja peurat. Maastossa ei ole juurikaan polkuja, eikä teitä kulkua helpottamassa. Yläneläisittäin tyypillisiä pienipiirteisiä alueita oli riittävästi sopivien hajontojen rakentamiseen.

MS Parman kokonaismenestys oli hienoinen pettymys, sillä odotuksissa lienee ollut vähän enemmän. Ainoan mestaruuden ottivat  veteraanit sarjassa H75.

Joukkueessa juoksivat Timo Grönroos, Tuomo Peltola ja Timo Peltola. − Lähestyessäni toiseksi viimeistä rastia huomasin, että kärjessä mennyt Hiidenkiertäjien Risto Wessman oli menossa rastista ohi. Menin rauhassa lipulle ja leimasin. Oli hyvä, ettei loppusuoralla tarvinnut taistella, kun toinen nilkkani on vahvassa paketissa venähdyksen takia, Timo Peltola kuvaili loppuratkaisua hymyssä suin.

MS Parman 18-tytöt täyttivät odotukset ja suunnistivat hopealle joukkueella Lotte-Line Ekström, Elsa Ankelo ja Tessa Salmia. Avausosuudella Lottella oli vaikeuksia radan alkuosalla, mutta loppu tuli kärjen vauhtia sijalle seitsemän neljä minuuttia piikistä.

Elsa Ankelo kutisti aikaeron jo väliaikarastille mennessä alle minuuttiin ja tuli vaihtoon kakkosena runsaat kaksi minuuttia Essusta. Tessa Salmia ei onnistunut vastaamaan Hanne Hilon vauhtiin.  – Eilisen sprintin kaksi starttia painoivat tänään jaloissa, enkä saanut oikein iskua päälle. Menin aika varmistellen, koska Espoo oli jo lähtiessä sen verran edellä, Tessa totesi.

Naisten viestin yllätysvoittaja oli  Angelniemen Ankkuri. MS Parman viesti kaatui jo avausosuuden ykkösrastilla. Suosikkijoukkueista Tuulia Viberg, Hiidenkiertäjien Roosa Hämäläinen ja mm. Pohjantähden Sari Anttonen etsiskelivät omia hajontojaan viitisen minuuttia ylimääräistä. Loppua kohti oli ero kärkeen oli venynyt vaihtoon mennessä jo 7,5 minuuttiin.

Miesten eka vaihdossa oli totaalinen ruuhka!

Sanna Paukkunen toisella osuudella pysyi lähes kärjen tahdissa ja nousi sijalta 30 sijalle 16. Maija Sianojalla ankkurina ei ollut paljoakaan tehtävissä. Osuuden nopein aika ja kolme minuuttia kärkeä kiinni  nosti joukkueen kuitenkin SM-plaketille seitsemänneksi.

Miesten viestissä viestin vei Tampereen Pyrintö. Avausosuudella hajonnat purivat vielä heikosti. Kärkiletkassa oli seitsemän joukkuetta ja minuutin päässä 32 joukkueen letka, jossa mukana myös Henrik Väisänen ja  kakkosen Tuukka Mäkinen peräkanaa.

Arto Talvinen toisella osuudella kelasi itsensä nopeasti kymppisakkiin ja tuli siinä helposti vaihtoon saakka 1,5 minuuttia karanneesta kärkikaksikosta. Kolmannella osuudella parivaljakko jätti muut kolmen minuutin päähän ja sijalla seitsemän Topi Penttinen päästi Akseli Ruoholan ankkuriosuudelle.

Ruohola juoksi hyvin nousi taistelemaan neljännestä tilasta kahden muun joukkueen kanssa. Hän lähestyi toiseksi viimeistä rastia letkan kärjessä. Takaa tulleet pääsivät oikaisemaan lipulle ennen Ruoholaa, joka kivikkoisella viimeisellä rastivälillä joutui takaa-ajajaksi. Liian hätäinen leimaus viimeisellä rastilla jäi sitten rekisteröitymättä ja joukkue hylättiin.

Lauri Aalto teki huippujuoksun H16-sarjan avausosuudella!

H35-sarjan viestissä MS Parma piti kärkipaikkaa kaksi osuutta Matti Koiviston ja Peeter Pihlin vietyä viestiä. Petri Paukkunen johti kisaa vielä kilometri ennen maalia, mutta joutui lopussa taipumaan pronssille.

Toisen pronssin MS Parma saavutti sarjassa D35 joukkueella Mirkka Maisila, Sanna Salmenoja ja Outi Sareila.

SM-plaketeille MS Parma yksi kolmessa poikasarjassa. 18-pojat olivat neljänsiä joukkueella Samuli Rousku, Aleksi Karttila ja Niklas Ekström. 20-pojat olivat viidensiä joukkueella Matias Lautamäki, Oskari Lepistö ja Wille Laitamäki.

Kovimmat odotukset olivat H16-sarjassa, mutta mitalimahdollisuudet kuivuivat jo  avausosuudella. Aapo Jalosen aloituksen jälkeen  Jussi Ankelo ja Topias Muukkonen osuuksiensa nopeimpina juoksivat kärkeä kiinni viisi minuuttia ja joukkue nousi lopulta kuudenneksi ja SM-plaketille.

Outi Sareila varmistaa D35-sarjan SM-pronssin.