| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Neniä valkaistiin raskaissa olosuhteissa

Karttiloiden alkutahdit.

Perinteinen Nenänvalkaisu suunnistettiin 29. kerran ja keskuspaikkana oli Leimäen kylätalo Laitilassa lauantai-iltana. Tapahtumalla on omat ystävänsä ja niinpä kostean suhruisessa kelissä lähtöpaikalle suuntasi 31 paria, heistä kuusi pitkälle 25 kilometrin lenkille.

Järjestäjät mainostivat tapahtumaa toiseksi viimeiseksi mahdollisuudeksi kokea nautintoa ja tuskaa samassa paketissa. – Vuoden päästä on 30-vuotisjuhlatapahtuma ja sitten Nenänvalkaisu jää historiaan. Toki formaatti on myytävissä eniten tarjoavalle, Jussi Elo järjestäjistä letkautti.

Järjestelyiltään tapahtuma on vaativa. Nytkin maastoon oli viritetty kartan vaihtopaikoille juoma- ja eväspisteitä kolme, Kivijärvelle, Liesjärvelle ja Unhotunnummelle, joihin kilpailijoilla oli mahdollisuus toimittaa myös omia eväitä.

Tihkusateinen kelissä otsalamput syttyivät tällä kertaa heti metsän puolella kartanlukua varten ja yösuunnistusta olikin tarjolla tuutin täydeltä. Pisin rata juostiin viidellä eri kartalla, joista neljä oli 25-40 vuotta vanhoja ja vain viimeinen vitonen tarjosi päivitetyn kartan. Yllätyksiä oli siis tarjolla pitkin matkaa, kun kaikkea vastaan tullutta ei kartasta löytynyt, mutta niistäkin selvittiin.

Veljekset Antti ja Eero-Matti Vainio oli kestävin pari, mutta he joutuivat tunnustamaan yksin edenneen Aaro Ruoholan lopussa pari minuuttia nopeammaksi. Aikaa voittajat käyttivät kolme tuntia 45 minuuttia, kun kauimmin reitillä viihtynyt pari tarvitsi siihen lähes seitsemän tuntia.

Outilla ja Opalla retki vielä edessä.

– Parman porukassa vedettiin koko matka. Keli oli märkä ja aika raskas. Paria rastia jouduttiin hakemaan yhteensä vartin verran, kun vanhan kartan kanssa oli haasteita. Hyvin jaksoin. Hauska pitkä treeni ja Nenänvalkaisulaatua. Hyvät eväät, huolto ja rata, Antti Vainio kehaisi järjestelyjä.

– Hauska kisa! Ruoholat haastoi kisaan ja tottakai me lähdettiin. Aika pitkä reissu tuli, sillä gepsin mukaan kokonaismatkaa tuli lähes 35 kilometriä, Eero-Matti totesi. Nyt Aaro hoiti homman yksin, kun Akseli latasi akkuja kotona tulevaa harjoituskautta varten.

15 kilometrin radan nopein oli isä-poikapari Jussi ja Aleksi Karttila, joka kukisti lopussa niukasti sekaparien voittajan suunnistusliiton päävalmenjan Fredric Portinin Laura-vaimoineen.

–Mukava kisa oli. Suunnistuksellisesti ei ihan täydellistä tekemistä, mutta toisaalta mitään isoa virhettä ei tullut. Fyysisesti kisa oli helpompi, mitä olin odottanut, Aleksi tuumasi

– Kyllä tämä oli ihan parasta isä-poika tekemistä. Vielä jaksoin hyvin Aleksin vauhdissa, ensi vuonna ei taida enää onnistua. Hieno päätös kaudelle, Jussi totesi.

Tyytyväisin pari oli varmaan koukkupolvien kärki Kimmo Valtonen ja Jukka Heinonen, jonka suunnistus oli sujunut ihan hyvin. – Kimmolla on yleensä aina liian kiire. Nyt hän malttoi hankalammissa paikoissa pistää vaikka kävelyksi virheiden välttämiseksi, Jukka kuittasi. – Saatiin lopussa Sareilan Outilta ja Mattilan Opalta hyvää vetoapua. Tuntui hienolta, kun taakse jäi tiomila-voittajakin!

Tulokset

Miesparit, 25.1 km:

1) Eero-Matti Vainio ja Antti Vainio MS Parma 3.45.17, 2) Roope Ruuhiala ja Joona Huila Hiisirasti4.00.23, 3) Veli-Pekka Kuutti ja Kimmo Berg PerttPe5.33.15, 4) Jani Vahala ja Riku Juusti TuNMKY 6.47.44. Ulkop. Aaro Ruohola MS Parma 3.43.10, Henrik Väisänen MS Parma 3.45.08.

Naisparit, 14,3km: 1) Anni Heikkonen MS Parma ja Liisi Hentonen Ra-Lu 2.27.40.

Sekaparit, 14,3km: 1) Fredric ja Laura Portin PIF 2.09.24, 2) Olli Mattila ja Outi Sareila MS Parma 2.32.59, 3) Markku Mänty ja Tanja Etu-Huitti 3.27.1.

Nössösarja, 14,3km: 1) Jussi ja Aleksi Karttila MS Parma 2.09.01, 2) Lassi Virtanen HS ja Tuomas Rokka LH-R 2.17.01, 3)Arto ja Otto Itkonen TuS 2.58.13.

Koukkupolvet, 14,3km: 1) Kimmo Valtonen ja Jukka Heinonen MS Parma 2.33.48, 2) Matti Salonen VaRa ja Harri Kottonen MS Parma 2.35.11, 3) Veli-Matti Virtanen ja Jarmo Kerttula LaJy 3.22.36.

Köpököpö, 10,0km: 1) Pekka Ylijoki ja Simo Valtanen HiY 1.49.30, 3) Riku Salminen VaRa ja Aarno Lehtoruusu LaJy 2.55.33.

Daamit, 10,0km: 1) Kirsi Laine ja Helena Koistinen VaRa 2.56.41, ulkop. Mari Mäkelä ja Essi Valtonen MS Parma 2.33.16.

Sohvaperunat, 10,0km: 1) Lassi ja Taneli Valtonen HiY 1.51.55, 2) Eija Koskivaara ja Eero Heinonen MS Parma 1.52.11.

- Jamo

Muutama kuva

- Kisasivut