| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Naiset nousivat sijalle 19 Tiomilassa

Naiset ja miehet viettivät iltaa majapaikan läheisyydessä leppoisissa merkeissä.

Viesti päättyi IFK Göteborgin kaksoisvoittoon. Paras suomalaisjoukkue oli Kalevan Rasti  viidentenä. Göteborgin huippuankkurista Sara Hagströmistä Maija Sianoja jäi kolme minuuttia. Sianoja ja Minna Kauppi olivat suomalaisankkureista selvästi nopeimmat. MS Parma oli viestin yhdeksästoista.

Rankka ,varvikkoinen sekä paikkoin hyvinkin louhikkoinen ja kivikkoinen maasto tuulenkaatoinen vaati todella kovaa kuntoa naisten Tiomilassa. Heti K-paikalta alkoi rankka nousu, jossa vauhtia piti säädellä, jotta suunnistus sitten sujui jatkossa. Aikaerot kärjessä olivat selviä.

–Virheisiin ei sorruttu, mutta alkupäässä jäätiin vielä fysiikalla vaativassa maastossa. Nuorten aika tulee vielä ja jo venloissa, kun maastotyyppi on Porvoossa tuttua. Enni ja Maija onnistuivat todellla hyvin , Maija erinomaisesti,  totesi manageri Veltti Hanhela.

Terveysmurheet kisaa edeltävällä viikolla vaikeuttivat joukkueiden valintaa.

– Valmistautuminen ei ollut toivotunlainen, kun vielä alkuviikosta odotin lääkärin soittoa ja juoksulupaa. Finnspringin jälkeen piti ottaa kahden viikon tauko  kovasta harjoittelusta selkävaivan takia, joten lähtökohtiin nähden pitää olla tyytyväinen jo siitä, että pääsin yleenä viivalle. Eihän se oma suoritus nyt ollut paras mahdollinen. Pieniä virheitä ja epävarmuuttakin oli matkalla, mutta onneksi Venloihin on vielä aikaa, kertoi Elsa Ankelo.

Pirteä naisjoukkueemme ryhmäkuvassa.

Sijoitus vaihdossa oli 44 ja ero kärkeen oli viisi ja puoliminuuttia. Venla Lehtonen säilytti joukkueen sijoituksen koko osuutensa ajan. Ero kärkeen kasvoi viidellä minuutilla ja oli vaihdossa vajaat yksitoista minuuttia.

– Naisten Tiomila debyytti. Rankka maasto, suunnistus meni hyvin ja oli tosi hieno kokemus, iloitsi Lehtonen.

10,1 kilometrin kolmas osuus oli kova nuorelle Anna Karlovalle. Kahdeksan  kilometrin kohdalla sijoitus oli noussut kolmetoista pykälää 33:nneksi. Viimeiset pari kilometriä oli  sitten tosi kovaa ja sijoitus taipui viidellä. Vaihdossa ero kärkeen oli vajaat kaksikymmentä minuuttia.

Kaksi viimeistä osuutta oli MS Parman osalta parasta antia. Enni Jalava paineli osuutensa lähes kärjen vauhtia ja paransi sijoitusta kymmenellä 28:nneksi.

– Tein varman viestisuorituksen. Yllättävän yksin siellä sai mennä, totesi Jalava.

Maija Sianoja ankkurina teki tykkijuoksun. Aikaerot olivat jo suuria, mutta Maija onnistui poimimaan edeltään yhdeksän joukkuetta. Loppusijoitus oli yhdeksäntoista.

– Se oli ihan hyvä juoksu. Muutama pieni mutka tuli matkan varrelle, mutta meidän loppusijan kannalta ei varmasti ollut suurta merkitystä. Ennen kaikkea olen iloinen siitä, että fyysinen puoli tuntui taas entisenlaiselta ja jaksaminen oli hyvää, Sianoja totesi tyytyväisenä.

MS Parman kakkosessa oli nuoruutta ja kokemusta. Jokkue kulki sijan 60 paikkeilla. Ankkuriosuudella Tessa Salmia loukkaantui kolmosrastin tienoilla oli pakotetttu keskeyttämään.