| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Naiset FinnSpring-viestin kakkonen

Viestin kärkikolmikko.

Viestin kärkikolmikko.

MS Parman naisjoukkue oli vahvasti mukana viestin voittokamppailussa, mutta joutui lopulta taipumaan huippujuoksun tehneelle Pohjantähden ankkurille Marika Teinille.

Naisten 73 joukkueen viestissä oululainen SK Pohjantähti otti selvän 3.22 minuutin voiton ennen MS Parmaa. Angelniemen Ankkuri tuli loppukirikamppailussa  kolmanneksi, mutta jo yli kahdeksan minuuttia voittajalle hävinneenä. Teini nosti seuransa ankkuriosuuden 5. rastilla johtoon ohi MS Parman Tuulia Vibergin.

Olin aivan varma, että menen oikein, mutta en sitten mennytkään, sanaili Wiberg maalissa. Ja minä ajattelin, että siinä on hajontarasti, kun menit niin varmasti, vastasi puolestaan Teini kisan ratkaisusta.

51 sekunnin etumatkalla Teiniin nähden ankkuriosuudelle päässyt Viberg aloitti kyllä  hyvin. – Unelmapaikka lähteä maastoon, yksin kärjessä.  Marika juoksi selän kiinni  kilometrin jälkeen. Sitten tehtiin molemmat samalle rastille virhe, mutta molemmat erilaisen. Marika löysi ensin ja selkä hävisi. Sen jälkeen yritin nostaa vauhtia, mutta taidollisesti olin niin äärirajoilla.  En aina edennyt kovin suoraviivaisesti ja jouduin pysähtelemään. Kakkossija kuitenkin varmistui, Viberg kertoi.

Avausosuudella Tiia Istolahti tuskaili heti ensimmäisillä rasteilla – Kolmelle ekalle rastille kaikille pieni koukku, mutta sen jälkeen lähti sujumaan ihan hyvin. Paljon oli porukkaa juoksentelemassa sinne tänne. Tuntuu, ettei kroppa ole vieläkään kunnossa sen flunssan jälkeen, hirveä väsy edelleen ja hengitys on tahmeaa, Istolahti kommentoi.

Neljä minuuttia kärjen takaa liikkeelle päässeellä Anastasia Rudnayalla oli kulku päällä. Hän kuroi kärjen etumatkan vähitellen umpeen ja lopulta pudotti muut kyydistä. Osuutensa nopeimmalla yksityisajalla hän nosti MS Parman kärkeen.

Miesten 123 joukkueen viestissä MS Parma sijoittui yhdeksänneksi Paimion Rastin voittaessa. Artem Popov teki heti avausosuuden alussa parin minuutin virheen, mutta jatko sujui vauhtiveikolta paremmin ja mies vaihtoi seitsemäntenä. Sekä Peeter Pihl ja Sami Hämäläinen tekivät jatkossa tasaista työtä. Tulos kymppikärjessä tyydytti myös joukkueen manageria tässä vaiheessa.